Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Loše vijesti

FIS otkazao sva natjecanja Svjetskog kupa u Kini

Ski Jumping World Cup Willingen
Swen Pförtner/DPA/PIXSELL
04.12.2020.
u 14:53

Natjecanja u Svjetskom kupu trebala su poslužiti kao generalna proba za olimpijska natjecanja, no neće se održati zbog trenutačne situacije vezane uz virus COVID-19

Organizacijski odbor Zimskih olimpijskih igara u Pekingu 2022. i Međunarodni skijaški savez odlučili su u petak otkazati natjecanja Svjetskog kupa u skijaškim skokovima, nordijskoj kombinaciji, alpskom skijanju i skijaškom trčanju koja su se trebala održati u veljači i ožujku sljedeće godine na objektima na kojima bi se trebala održati i olimpijska natjecanja.

Također se u Kini neće održati niti Svjetsko prvenstvo u slobodnom skijanju i daskanju na snijegu koje je bilo predviđeno od 18. do 28. veljače 2021.

Natjecanja u Svjetskom kupu trebala su poslužiti kao generalna proba za olimpijska natjecanja, no neće se održati zbog trenutačne situacije vezane uz virus COVID-19 u svijetu zbog koje je za sve putnike koji dolaze u Kinu obavezna 14-dnevna karantena, a očekuje se da će situacija vezana za putovanja ostati složena i u sljedećim mjesecima.

- Nadali smo se kako će se probna natjecanja u Kini moći održati, ali drugi val virusa COVID-19 donio je vrlo stroga ograničenja kod putovanja i stoga je gotovo nemoguće održati međunarodna natjecanja. No, zahvaljujući tome što su organizatori ZOI u Pekingu većinu pripremnih radnji obavili i prije zadanog roka znamo kako će sva borilišta raditi na najvišem mogućem standardu u veljači 2022. kada će se Igre održati - kazao je predsjednik FIS-a Gian Franco Kasper.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije