Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORBA ZA MALI GLOBUS

Filip Zubčić: Do kraja sezone idemo samo jako

Filip Zubčić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
02.03.2020.
u 18:24

"Stvarno sam sretan ovim rezultatom. Nakon pobjede u Naebi uspio sam ponovo završiti na postolju što je i bio cilj jer sam želio zadržati kontinuitet rezultata," kazao je 27-godišnji hrvatski skijaš.

Hrvatski skijaš Filip Zubčić nastavio je nizati sjajne rezultate ove sezone u veleslalomu Svjetskog kupa. Nakon drugog mjesta u Adelbodenu, pobjede u Naebi, Zubčić se treći put uspinjao na postolje nakon što je osvojio i drugo mjesto u Hinterstoderu i tako ostao u utrci za osvajanje malog Kristalnog globusa.

"Stvarno sam sretan ovim rezultatom. Nakon pobjede u Naebi uspio sam ponovo završiti na postolju što je i bio cilj jer sam želio zadržati kontinuitet rezultata," kazao je 27-godišnji hrvatski skijaš.

Filip je u prvoj vožnji bio drugi sa devedeset stotinki zaostatka za vodećim Francuzom Alexisom Pinturaultom. Gornji dio staze odradio je nešto lošije, ali je u donjem briljirao i ostavio iza sebe do tada vodećeg veleslalomaša u poretku Svjetskog kupa, Slovenca Žana Kranjeca.

U drugoj vožnji mladi hrvatski skijaš je samo potvrdio svoj rezultat i zadržao drugu poziciju. Francuski skijaš Alexis Pinturault pobijedio je s vremenom 2:41.96, a Zubčić je za njim zaostao 45 stotinke. Treće mjesto pripalo je Norvežaninu Henriku Kristoffersenu s vremenom 2:42.68 i zaostatkom od 72 stotinke za pobjednikom. 

"Utrka je bila teška, staza je jako dugačka, a bilo je i jako grbavo. Trebalo se boriti od vrha do dna. U prvoj vožnji sam nešto lošije odradio strminu, ali sam ravni dio odradio odlično. U drugom laufu sam uspio bolje odraditi tu strminu," pojasnio je.

Njegov trener Marko Šuman nije skrivao zadovoljstvo nakon još jednog odličnog rezultata.

"Jako sam zadovoljan, Filip je ostvario još jedan odličan rezultat. Nije bilo lako, iza njega su dvije teške vožnje. Odlično se prilagodio uvjetima na stazi i srećom uspio je spojiti dvije dobre vožnje," kazao je Šuman.

Zahvaljujući ovom rezultatu Zubčić je ukupnom poretku veleslalomaša ostao na trećem mjestu sa 368 bodova, 20 bodova manje u odnosu na drugoplasiranog Pinturaulta, odnosno 26 u odnosu na Kristoffersena koji je preuzeo vodeću poziciju od Slovenca Žana Kranjeca. 

Slovenac je nakon prve vožnje bio treći no drugu vožnju nije uspio odraditi na vrhunskoj razini i završio je ukupno 13 skliznuvši u poretku veleslalomaša na četvrto mjesto sa 364 bodova.

Do kraja sezone ostala su još dva veleslaloma i utrka za Mali kristalni globus je otvorena. U Kranjskoj Gori je utrka na rasporedu 14. ožujka, a 21. ožujka slijedi završnica Svjetskog kupa u Cortini d'Ampezzo.

"Do kraja sezone idemo samo jako," poručio je Zubčić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije