Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTVORENO PROGOVORIO

Filip Hrgović je ljutit: On je sramota, uopće se nije javio!

Filip Hrgović vratio se u Zagreb nakon meča s Rydellom Bookerom.
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/7
14.05.2021.
u 07:00

- Moj trener Pedro Diaz najprije je bio u Zagrebu, a sada sam ja tu u Miamiju već dva mjeseca. Potrošili smo novca, a ja od Nove godine razmišljam o tom meču.

Nakon što je Filip Hrgović primio vijest koja ga je prilično razljutila – o tome da se otkazuje njegov najavljeni meč s Hunterom – nazvali smo ga u Miami. Razgovarali smo dok se vraćao s treninga u hotelski apartman u kojem cijelo vrijeme priprema stanuje sa suprugom Marinelom. Dobro raspoloženje pokvarili smo mu spominjanjem Michaela Huntera. A dotični američki teškaš, koji se prozvao “lovcem na ucijenjene glave” (Bounty Hunter), čini se, odustao je od lova na Hrgovićev skalp.

– On je sramota za profesionalni boks. Toliko dugo pregovarati, uzimati vrijeme svima i onda se povući bez objašnjenja. Da je barem nešto izmislio, poput ozljede ili koronavirusa – ljutit je Filip kojeg smo priupitali u čemu je problem?

– Kada je trebao poslati ugovor, nije se uopće javio, a nema drugog opravdanja nego da ne želi borbu. Očito se boji, jer kako drugačije protumačiti takvo ponašanje u prilici koja mu se pružila. Obećana mu je odlična zarada, mogao je postati prvi izazivač prvaka... Ako nije ozljeda, ne znam što može biti osim da se uplašio.

Možda ću trebati i stanku

Je li problem u raspodjeli novca?

– Ne, jer on je taj koji je trebao dobiti veći dio, u omjeru 60-40 posto. Koliko sam čuo, on se u svojoj posljednjoj borbi borio za 20 tisuća dolara, a sada je trebao dobiti 360 tisuća eura. Pa i da jest lova nikakva, to ti je prilika života, boriš se za status prvog izazivača i, ako imaš išta sportskog u sebi, to ćeš prihvatiti.

Nije to ni prvi protivnik koji je odustao od izlaska Hrgoviću u ring, no ovaj ga je najviše naljutio.

– Pripremni kamp traje mi već mjesecima. Moj trener Pedro Diaz najprije je bio u Zagrebu, a sada sam ja tu u Miamiju već dva mjeseca. Potrošili smo novca, a ja od Nove godine razmišljam o tom meču. No mogu se ja ljutiti koliko hoću, a bolje mi je da se odljutim što prije i da idem dalje.

A što to “idemo dalje” konkretno znači za Filipa?

– Sada se ponuda šalje sljedećem na IBF-ovoj rang-listi i on ima tri dana da odgovori. Ako ne pristane, ide se dalje po ljestvici sve dok netko ne prihvati. Onda imamo određen rok da dogovorimo financijski dio kolača, a ako se ne dogovorimo, onda idemo u licitiranje za organizatora te priredbe.

Po zakonitostima treninga, bilo bi dobro da napravi stanku.

– Ako se ovo oduži, morat ću napraviti stanku. Nitko se nikad nije za jednu borbu pripremao sedam mjeseci i jasno je da ću se morati odmoriti. Borba s Hunterom trebala je biti u ožujku, pa u travnju, pa u svibnju, pa u srpnju i ja cijelo vrijeme mislim da neću stati, da ću stisnuti zube jer to je meč karijere. No ne može to unedogled.

S obzirom na to da on ostaje u igri, novac će se sada drugačije dijeliti.

– Sada sam ja A strana, ja sam taj višerangirani pa će meni pripasti 60 posto od ukupne svote. Čuo sam da je Charles Martin već odbio, za Agita Kabayela sumnjam da bi pristao, isto i za Kubanca Luisa Ortiza, za njega mi je rekao moj trener, također Kubanac.

S obzirom na to da je Hunter sankcioniran i kao takav spušten s 4. na 11. mjesto rang-liste, četvrti je sada Hrgović, a peti Joseph Parker.

– Parker bi bio odličan izbor, veliko je ime, popularan je, no ja držim da sam bolji od njega. Uostalom, dobio sam ga na juniorskom Svjetskom prvenstvu. On se nedavno borio s Chisorom i pobijedio, no čujem da ima neku ozljedu i da se mora oporavljati.

Ne bi li se dvoboj s olimpijskim pobjednikom Tonyjem Yokom mogao prodati kao “nastavak olimpijskog polufinala”?

– Za naše promotore nema smisla da se mi sada borimo jer smo obojica u ranoj fazi naših profesionalnih karijera. Što se mene tiče, može, no mislim da on ne bi prihvatio.

Sve dok ne sazna kada će se sljedeći put boriti, Filip će ostati u Miamiju.

– Za tjedan do dva bi trebalo biti jasno hoću li imati meč planiranog 10. srpnja ili će se to prolongirati. Ako to bude slučaj, vratit ću se u Zagreb i malo odmoriti. Ovo mi je dobra pouka da trening malo balansiran, da ne treniram stalno jako prije nego što dobijem potvrdu borbe. To je dvosjekli mač.

Suprugu iznenadio psom

U to ime Filip se pokušavao i opustiti. Recimo, kupanjem na plažama Miamija.

– Otišao bih na kupanje kada bih imao slobodan dan ili bih ostao nakon treninga na plaži, a on dobro dođe ne samo radi promjene trenažnog ambijenta nego i radi trčanja u pijesku koje je jako dobro za zglobove.

Pitali smo ga vozi li se po Miamiju vozi sam ili ima vozača.

– Nisam još svjetski prvak, a i kada budem, neću dozvoliti da me netko vozi na trening.

Bilo je boksača koji su imali svog vozača i tjelohranitelja više kao statusni simbol.

– Nisam ja predsjednik, ja sam boksač. Privatni vozač je za degenerike. Nakon toga samo još treba da sa sunčanim naočalima dođem u televizijski studio.

Kaže, nije se još cijepio.

– Nisam, a nisam ni planirao, no ako budem morao zbog posla, odnosno putovanja, onda hoću.

S obzirom na veliku procijepljenost stanovništva, u SAD-u je situacija s koronavirusom sve bolja.

– Ovdje na Floridi sve funkcionira, kao da korone nema. Maske su obvezne u zatvorenom prostoru, no sve radi. Rade i restorani, i to normalno, a ne samo terase.

Otkako je pripreme preselio u Miami, s njim je ondje i supruga Marinela koju je nedavno prilično iznenadio.

– Rekao sam joj da idem na piće, a otišao sam i kupio psa i sad u obitelji imamo i labradora. Nikad nisam imao psa, a ovo mi je došlo niotkud, palo mi je na pamet i ja sam otišao i kupio. Ja sam takav, kada nešto poželim, odmah idem u realizaciju.

>> Pogledajte veliki intervju s Robertom Prosinečkim

Ključne riječi

Komentara 6

TT
tik tak
07:52 14.05.2021.

To su podmetanja u kojima se vidi od čega si satkan...Ako ovo psihički dobro prebrodi ima šansu za najveći doseg....Ne znam da li postoji kakva kazna za ovakve lopine koje izbjegnu meč u zadnji čas....?

BR
Breoxs
08:18 14.05.2021.

Zanimljiv mi je taj fenomen! O jednom potpuno nebitnom nogometašu kao što je Borna Sosa 150 komentara jer je vratio fotke u hrvatskom nacionalnom dresu na Instangram, a Hrgoviću otkazali borbu karijere i jedva nekoliko komentara???

Avatar Bani
Bani
15:55 14.05.2021.

Hrga se uplasio i odusto. Ipak je Hunter ispod 50 a Hrgi je to ne poznato...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije