Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Celtic

Filip Benković osvojio prvi trofej pa iznenadio odgovorom tko mu je uzor

Filip Benković
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
03.12.2018.
u 16:31

Navijači je već ušao pod kožu, a dodatne simpatije pobrao je nakon pobjede u Trondheimu prošlog četvrtka kada je - plesao pred njima!

Filip Benković osvojio je prvi trofej s Celticom! U finalu Betfred kupa njegova je momčad pobijedila Aberdeen s 1:0. Benković je igrao svih 90 minuta i bio je jedan od boljih pojedinaca u Celticovom sastavu, piše Goal.

Hrvatski branič u razgovoru za Herald Scotland istaknuo je kako mu je upravo bivši Celticov branič, Virgil van Dijk, postao novi uzor i tako iznenadio odgovorom s obzirom na to da je odabrao nizozemskog branič ispred njegovog suigrača u obrani - Dejana Lovrena!

Filip Benković
1/5

- Jako sam ponosan kada me se uspoređuje s Van Dijkom. To mi je potvrda da radim dobar posao. No, i dalje sam daleko od njegove razine. Zato stalno gledam njegove utakmice kako bih jednog dana bio na tom nivou. Njegov nogometni put bio je idealan i sretan sam što idem sličnim smjerom. Važno je ostati strpljiv, skroman i nastaviti raditi naporno - rekao je Benković o nizozemskom braniču koji je bio u Celticu od 2013. do 2015. kada je otišao u Southampton.

A Van Dijk i hrvatski stoper već su se susreli kada su u sklopu Europske lige dvije utakmice odigrali Celtic i Dinamo.

- Sjećam ga se iz vremena kada je igrao u Celticu jer u Hrvatskoj možete pogledati puno njihovih utakmica. Gledao sam ga i na YouTubeu. U dvije godine u Škotskoj puno je napredovao i za mene je sada najbolji branič na svijetu.

Postoje li izgledi da se vrati u matični Leicester već u siječnju?

- Čuo sam se s trenerom Puelom i rekao mi je da bi me možda vratio ako bi se nekoliko igrača ozlijedilo. Ipak, nadam se da ću ostati ovdje do kraja sezone jer kao i svaki igrač želim osvajati trofeje!

>> Pogledajte video: Modrićeva godina iz snova

Sigurno je kako bi to voljeli i navijači Celtica kojima je već sada ušao pod kožu, a dodatne simpatije pobrao je nakon pobjede u Trondheimu prošlog četvrtka kada je - plesao pred njima!

- Možda i nastavim plesati... I ubacim još koji novi korak! Nikad se ne zna - rekao je Filip Benković.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije