Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP FINALE

Federer želi ponoviti Lendla, Nadala ne zanima broj jedan

Roger Federer
AFP
21.11.2009.
u 11:30

S različitim su motivima u London, na ATP finale, stigli Roger Federer i Rafael Nadal, dva najbolja tenisača današnjice.

Iako Nadal ima priliku napasti prvo mjesto ATP ljestvice osvoji li turnir i ne plasira li se Federer polufinale, Španjolcu to uopće nije na pameti.

- To u ovom trenutku nije moj cilj. Lijepo je biti broj jedan, no to si sad ne mogu i ne moram postavljati kao prioritet. Osjećao sam se uvijek dobro igrajući tenis: i kao prvi, i kao drugi, i kao 50. tenisač svijeta - prenosi Španjolčevu izjavu Marca:

- Želim samo normalno nastaviti igrati i trenirati. Želim se dobro pripremiti za novu sezonu kako bih došao na prijašnju razinu forme.

S druge je strane Federer, koji je u London doveo suprugu Mirku i njihove dvije kćeri-blizanke, Charlene i Mylu, došao baš obraniti poziciju prvog tenisača svijeta.

- Lagao bih kad bih rekao da nisam došao ovamo osvojiti turnir i zadržati prvo mjesto.

Uspije li mu to, Švicarac će postati prvi tenisač od Ivana Lendla 1989. godine, koji je uspio završiti godinu na prvom mjestu nakon što mu je ta pozicija određeno vrijeme izmakla iz ruku. Lendl je broj jedan vratio od Šveđanina Matsa Wilandera, koji je prvi godinu završio 1988.

Nadal je pak pretprošlog ljeta preuzeo prvo mjesto renkinga nakon što je Federer neprikosnoveno držao tu poziciju 237 tjedana. Godinu 2008. Španjolac je završio kao najbolji tenisač svijeta. Federer je vratio prvu poziciju ljetos, pobjedama u Roland Garrosu i Wimbledonu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije