Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rastužio Švicarce

Federer potvrdio da odustaje od ATP kupa

Roger Federer
Foto: Reuters/Pixsell
1/4
30.10.2019.
u 13:39

Federerova odluka da se povuče znači da Švicarska ne može sudjelovati na ovom natjecanju

Švicarski tenisač Roger Federer u srijedu je objavio kako se povlači s inauguralnog ATP kupa koji se igra u Australiji u siječnju sljedeće godine kako bi proveo više vremena s obitelji. 

Federerova odluka da se povuče znači da Švicarska ne može sudjelovati na ovom natjecanju koje će se igrati od 3. siječnja do 12. siječnja. Sada se šest drugih država može plasirati na ovo natjecanje, na temelju rankinga njihovih najboljih igrača na ATP ljestvici.

- S velikim sam žaljenjem odlučio se povući s novog natjecanja ATP kupa - kazao je Federer, trenutačno treći tenisač svijeta.

- Nakon dugih rasprava s obitelji i sa svojim timom o godini koja slijedi, odlučio sam da će dodatna dva tjedna kod kuće biti jednako korisna za moju obitelj i za moj tenis - dodao je.

- Boli me što neću biti dio najuzbudljivijeg novog natjecanja na kalendaru, ali to je ispravna odluka ako želim nastaviti igrati dulji period na  ATP Touru - rekao je 38-godišnji Švicarac.

ATP kup, čiji je nagradni fond 15 milijuna dolara, igrat će se u tri australska grada Brisbaneu, Perthu i Sydneyu.

Na natjecanje se plasiralo 18 država nakon prvog roka u rujnu, dok je Australija kao domaćin dobila pozivnicu Još šest država bit će dodane nakon drugog roka 13. studenog.

Države će biti podijeljene u šest skupina po četiri u grupnoj fazi, a pobjednici skupina i dvije najbolje drugoplasirane prolaze u finale ATP kupa u Sydneyu. U svakoj fazi natjecanja igraju se po dva pojedinačna meča i jedan u parovima.

Hrvatska, koju predvode njena dva najbolja tenisača Borna Ćorić i Marin Čilić, u skupini je E s Austrijom i Argentinom, odlučio je ždrijeb za to natjecanje održan u rujnu u Sydneyu.

Svoj nastup su do sada potvrdili prvi tenisač svijeta Srbin Novak Đoković te drugi tenisač svijeta Španjolac Rafael Nadal.

Ključne riječi

Komentara 3

KE
kentie
14:35 30.10.2019.

to je to....zapravo to govori samo jedno: iduća natjecateljska godina Rogerova je i posljednja sezona u kojoj nastupa kao aktivni igrač....mislim da će ta sezona biti puna emocija, di će Roger na svakom turniru na kojem bude nastupao biti dočekan sa ovacijama i aplauzom publike, jer bit će zaista velika privilegija svake zemlje da oda priznanje i divljenje najvećem svih vremena, na čijem turniru će u živo nastupiti Roger. Veća sad vidim da će svi TV-sportski kanali plaćati dodatne bonuse za prijenose turnira na kojima će nastupiti Roger...osjećam i vidim da je njemu pomalo svega dosta, te jurnjave po aerodromima diljem svijeta, smještanjem po hotelima, treninzima i igrama na samim terenima...on želi mir i samo mir i da uživa u odrastanju svoje dječice koji su sada dovoljno odrasli i stasali da u ručice prime rekete, doduše ne velike i prevelike za početak, ali da mogu recimo igrati u parovima na kućnom terenu pod budnim očima mame i tate. Ne zaboravimo da je i Mirka, Rogerova supruga bila aktivna tenisačica i čak nastupala za švicarsku žensku reprezentaciju....

KE
kentie
14:37 30.10.2019.

već sad vidim i osjećam da će zadnji turnir na kojem će Roger nastupiti kao aktivni igrač biti u Baselu iduće godine...a karta za taj turnir i finale plaćat' će se suhim zlatom i srebrom u paketu....

IV
ivanbalic
18:55 30.10.2019.

Da ni je Djokovica,Federer bi bio najmocnije ime u Teniskoj povjesti,ali ako sledece godine napusti tenis,nece otici kao najbolji teniser svjeta,jer Djokovic je mladji 6 godina od Federera,i sigurno ce postati najmocnija teniska licnost u povjesti tog sporta,jer Djokovic nemaa konkurenciju na vidniku,jedino mu je Federer bio koliko-toliko ravan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije