Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nezgodni Česi

Evo što trebate znati o Viktoriji iz Plzena, protivniku Dinama

Michael Krmenčik
Foto: Reuters/Pixsell
17.12.2018.
u 14:09

Momčad vodi bivši češki izbornik Pavel Vrba, a prvo ime aktualnih čeških prvaka je Michael Krmenčik

Ako uzmemo u obzir koga je sve mogao izvući, Dinamo je jako dobro prošao u ždrijebu šesnaestine finala Europske lige. Opći je to dojam, ali neće biti lako. Viktoria iz Plzena je izuzetno snažna češka momčad, a tome svjedoči i podatak da smjelo grabi prema naslovu prvaka.

Viktoria trenutačno drži drugu poziciju u prvenstvu, za vodećom praškom Slavijom kasni samo bod, ali i ujedno bježi trećeplasiranoj Ostravi čak 11 bodova nakon 19 kola. 

Po Dinamo to znači da će Viktoria najvjerojatnije imati daleko kompleksiniju prvenstvenu situaciju u veljači, ali razgovarajmo o tome kada dođe na red.

Momčad vodi bivši češki izbornik Pavel Vrba, aktualni je prvak, a zanimljivo je da se ne oslanje pretjerano na strance. Ima tek četvoricu Slovaka, odnosno jednog Nigerijca.

Prvo ime momčadi je definitivno napadač Michael Krmenčik (visok je 191 centimetar), prošlogodišnji prvi strijelac lige sa 16 golova i nesuđena Dinamova prinova, a ističe se i Jan Kopic, veznjak koji je lani bio prvi asistent lige (11 asistencija).

Krmenčik je prije dvadesetak dana operirao koljeno, međutim nije jasno kada će se vratiti na travnjake. Premda se na prvu činilo da je izgubljen do kraja sezone, iz bolničkog je kreveta poručio da se ipak nada ranijem povratku, već na proljeće.  

Podsjetimo da je Viktoria u Ligi prvaka igrala u skupini s madridskim Realom, Romom i moskovskim CSKA, te da je nastup završila uz sedam bodova.

Ubilježila je domaći remi s CSKA 2:2, zatim je uslijedio 5:0 poraz u Rimu, a gostovanje u Madridu je okončano uz 2:1 poraz. Real je u Češkoj bio daleko uvjerljiviji, tamo je slavio 5:0, ali se Viktoria do kraja navijačima iskupila uz dvije pobjede

U Moskvi je svladala CSKA s 2:1, a naposljetku i Romu kod kuće s identičnim rezultatom.

Dinamove navijače će zanimati i da je Plzen od Zagreba udaljen oko 700 kilometara, ali i podatak da je dom Pilsner piva. Grad je praktički poslovno središte zapadne Češke, u njemu živi tek nešto više od 160 tisuća stanovnika, a prvi put je spomenut 976. godine.

Ponajveća znamenitost je katedrala svetog Bartolomeja, čija je gradnja započela u 13. stoljeću. I danas ima najviši toranj u Češkoj, a iznosi 102 metra. Nažalost, na Doosan Arenu neće moći baš svi zainteresirani Dinamovi navijači budući da prima skromnih 11 tisuća i 200 posjetitelja.

Komentara 10

VR
vrbaZG
14:44 17.12.2018.

Kad ste već napisali da je najbolji igrač Michael Krmencik, mogli ste provjeriti njegov status pa bi vidjeli da je teško ozlijeđen 28.10.2018. i da neće igrati do kraja sezone tako da sigurno Dinamu ne prijeti.

Avatar Castro
Castro
14:45 17.12.2018.

Ako su pobjedili Romu i CSKA onda sigurno nisu losa ekipa. Trebace nam srece i maximalne koncentracije u obje utakmice inace nista od prolaza dalje . Prednost je sto drugu igramo doma , nadam se da mozemo izvuci " zdrav " rezultat u prvoj a onda ajmooooooooooooooo,,,,,,,,, pun maksimir i idemo dalje .

ZW
zweistein
16:31 17.12.2018.

na transfermarktu vrijede 30mil, dinamo 50mil

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije