Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PACERSKI GOL

Evo kako je Bjelica komentirao nevjerojatnu pogrešku Livakovića

Bjelica
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/9
23.02.2020.
u 18:20

– Ovo je Livakoviću 90 i neka utakmica i dosad je bio bez greške. I da mu se opet dogodi ovakva greška u sljedećih 100 utakmica, neću imati ništa protiv.

Dinamo je pobijedio Inter s 3:2 u zanimljivoj, pa i neizvjesnoj utakmici u kojoj su plavi mogli i uvjerljivo slaviti, ali i ostati bez dijela plijena jer su na kraju morali strepiti. Dinamov trener Nenad Bjelica nije imao kompletnu momčad na okupu, zbog kartona izostali su Dilaver i Stojanović, ozlijeđen je Perić, pa je bio prisiljen na promjene u zadnjem redu. No osim prisilnih promjena, bilo je u redovima plavih i onih koji su možda i zbog odgojnih mjera završili na klupi.

– Neki igrači nisu ‘gladni’, možda se osjećaju sigurnima i nezamjenjivima. Jasno je da moram nešto promijeniti – kazao je prije utakmice Bjelica.

Livakovićeva pogreška

Tako se na klupu preselio reprezentativac Bruno Petković, a priliku od početka dobio Sandro Kulenović. Na klupi je bio i Nikola Moro, na poziciju zadnjeg veznog vratio se Arijan Ademi.

Bivši igrač Dinama, a sad trener Intera Željo Petrović večer prije utakmice bio je na Plavoj noći Dinama, družio se s nekim bivšim igračima plavih, spreman za utakmicu s Dinamom.

– Neću mijenjati sustav zbog Dinama, nisam pobornik toga da se radi nešto na brzinu, izvan onoga što smo dosad radili – rekao nam je Petrović.

Dinamo je poveo već u šestoj minuti, ubacio je Majer, a Kulenović majstorski prsima spustio za Leovca koji je opalio i pogodio. Samo tri minute poslije Ivanušec je imao ‘zicer’, ali je pucao ravno u vratara Intera. Težak sudar glavama imali su Kadzior i Van Bruggen, Poljak se oporavio, ali Nizozemac je završio nastup krvave glave. Potom je krasno Kulenović u priliku izbacio Kadziora, Poljak je zaobišao vratara, pucao, ali s crte je spasio Bosec.

U 39. minuti Inter je izjednačio. Bosec je ubacio pred vrata plavih, Livaković nije dobro procijenio, u skoku je ušao pod loptu i skočio na Serderova, ali uspio je samo spustiti loptu i ona je pala u mrežu. Slučajni pogodak Boseca ili autogol Livakovića, manje je važno. Tražili su plavi prekršaj na vrataru, no očito je Livaković krivo procijenio. Ne sjećamo se kada je ovako pogriješio, ali događa se i najboljima. Tako se s 1:1 otišlo na odmor, a s obzirom na prilike moglo je biti nekoliko pogodaka prednosti za Dinamo.

– Ovo je Livakoviću 90 i neka utakmica i dosad je bio bez greške. I da mu se opet dogodi ovakva greška u sljedećih 100 utakmica, neću imati ništa protiv. Puno puta nas je izvukao, ima najveću podršku, a dali su mu je i igrači na terenu; on je puno puta izvlačio nas, sad su igrači izvukli njega – kazao je Nenad Bjelica.

Andrić zabio ‘svojima’

Plavi su opet stigli u vodstvo u 60. minuti. Odlično je ubacio Leovac, a usamljeni Kadzior mirno je pogodio glavom. U 65. Majer je sjajno dao loptu Kadzioru, srušio ga je Savić i plavi su imali jedanaesterac, no Oršić je pucao visoko preko vrata. Svoju prednost domaća je momčad povećala u 72. minuti, nakon ubačaja Kadziora glavom je pogodak postigao Gavranović. Na kraju, preko Komnena Andrića, Dinamova igrača na posudbi u Interu, gosti su uspjeli smanjiti u sudačkoj nadoknadi, još su imali i posljednji napad, pa su plavi morali malo i strepiti.

– Odigrali smo dobru utakmicu s puno šansi, možda malo neefikasnu. Mogli smo i prije riješiti, pa i u prvom poluvremenu, ali kad ne zabiješ, onda dobiješ gol, uvuče se nervoza. Na kraju smo ipak zasluženo slavili – rekao je Bjelica.

– Nakon 30 godina biti na ovom terenu izaziva posebne emocije, vratile su mi se neke slike s utakmica, imao sam ovdje fenomenalan dio života. A utakmica, nije upitna zasluženost pobjede. Kod nas je jedino pozitivno tih 3:2 protiv najbolje momčadi lige. Iako nismo pokazali puno onoga što možemo, prebrzo smo gubili loptu – izjavio je trener Intera Željko Petrović.

Komentara 7

HR
hrvat123
05:26 25.02.2020.

kak bi bilo lijepo kad su vec doveli toliko mladih talenata da se odluce i da dovedu nekog mladog/starog pametnog trenera umjesto Bjelice

Avatar RuthVD81
RuthVD81
21:02 23.02.2020.

Boк, kako idе? Jučеr sаm se rаstаo s mоjim dеčкоm. Žеlitе sекs bеz obvеzе. ---- www.kissia.club

ST
sttipe
20:11 23.02.2020.

Naivan.. Kako je naš prošlo kolo dobio 8. gol poštom iz Vinkovaca.. Netko ga je odavno triba odvest okulistu, možda i ne zna da ne vidi...Ili organizirat nekog s praćkom, da ga budi s vrimena na vrime...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije