Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTPUNA DOMINACIJA

Francuska slomila Tursku pred nikad više gledatelja u povijesti Eurobasketa

Eurobasket
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/11
12.09.2015.
u 23:07

Završilo je 76:53 za Francuze protiv "pogubljenih" Turaka

Francuska i Turska odigrali su najzvučniju utakmicu osmine finala, ali rezultatske neizvjesnosti nije bilo jer su branitelji naslova nošeni podrškom više od 26 tisuća navijača u Lilleu slomili svaku nadu Turcima već u prvom poluvremenu te na kraju slavili 76:53.

Iako su se "gosti" jako dobro držali na samom startu i pokazivali igru kojom su svladali Talijane i Nijemce, kad su Francuzi ubacili u brzinu više, sve je bilo gotovo. Na poluvrijeme se otišlo s 36:26 za Parkera i društvo. Moćno društvo, koje čine još Batum, Fournier, Pietrus, Diaw i Gelabale. No najbolji strijelac bio je De Colo (15p, 7a), najviše skokova imao je Lauvergne (12p, 9s). Parker se zaustavio na pet u 25 minuta i nekako je igrao pod kočnicom.

Kod Turaka pod atmosferom nije "izgorio" samo Ilyasova, sjajni NBA igrač zabio je 14 i imao deset skokova. Ostali su bili praktički samo usputni promatrači nenavikli na igranje u takvom "ludilu".

Uostalom, tko god nije napustio granice Europe na to nije navikao jer 26,135 gledatelja rekordna je brojka za sve Eurobaskete u povijesti. Dakle, FIBA je u potpunosti pogodila kad se odlučila dati Lilleu domaćinstvo završnice natjecanja. Zapravo, pogriješila je praktički samo sa Zagrebom jer to je jedini grad u kojem su se utakmice igrale u polupraznoj dvorani. Riga i Berlin položili su test, Lille samo nastavlja u istom odličnom ritmu gdje je i stao.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Francuze sad čeka Letonija u četvrtfinalu, a u drugom će biti prava poslastica - Španjolska i Grčka!

Eurobasket, osmina finala:

12:00 - Letonija - Slovenija 73:66
14:30 - Grčka - Belgija 75:54
18:30 - Španjolska - Poljska 80:66
21:00 - Francuska - Turska 76:53

Parovi četvrtfinala:

Francuska - Letonija
Španjolska - Grčka

>> Grčka i Španjolska uz dosta muke slavili, Gasol srušio rekord u tricama

Komentara 14

DU
Deleted user
23:56 12.09.2015.

Vise je banana ovja novinar , pa konj nije u stanju da napise u kojem gradu se igrao mec , seljak , kaze prvo , da "nikad više gledatelja u povijesti Eurobasketa" a onda nezna da napise grad u kojem se to dogodilo , papak

BJ
bjafra
23:36 12.09.2015.

To je samo još jedan dokaz da smo banana država!

Avatar Idler 3
Idler 3
23:46 12.09.2015.

Letonija ??? Iščem, iščem i najdem na srpskoj Wikici....a to je zapraf Latvija !? Vanjice dušo bre, kak se pravilno veli Irak il Iran >;-))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije