Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pritiskali Katar

Engleskoj za SP 2018. nije pomogla ni kraljevska obitelj

\'Qatar\'s Emir, Sheikh Hamad bin Khalifa al-Thani (L) and Russia\'s Deputy Prime Minister Igor Shuvalov hold the World Cup trophy behind FIFA presidentJoseph Sepp Blatter on December 2, 2010 at the F
AFP
05.03.2011.
u 12:40

Na vidjelo je danas izašlo kako Englezi nisu prezali ni od čega kako bi dobili Svjetsko nogometno prvenstvu 2018. godine.

U dobivanje domaćinstva SP-a tako su bili upregnuti engleski diplomati, tamošnji nogometni savez, pa čak i princ Andrew, koji je ubačen u igru kako bi uz pomoć njegova poznanstva s katarskom kraljevskom obitelji, Engleska pridobila katarski glas.
Štoviše, princ Andrew smatrao se ključnom osobom za dobivanje SP-a, jer su mu veleposlanici iz Katra poručili kako pridobivanje Katra na englesku stranu jamči SP 2018. godine.
Svo to lobiranje i mućke naposljetku nisu pomogle Engleskoj koja je dobila tek dva glasa, od kojih je jedan bio njihov.
SP je na kraju otišao u Rusiju, a onaj 2022. godine Katru.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije