Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PONOVNO NA JAVNOJ TV

Vatrene će na EURU prenositi HRT! Cijenu ne žele otkriti: 'Poslovna tajna'

Vatreni
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
28.11.2019.
u 11:37

Podsjetimo kako je prava prijenosa prijateljskih, Lige nacije i kvalifikacijskih utakmica u ovom ciklusu imala Nova TV, a Vatrene smo posljednji put na HRT-u gledali na Svjetskom prvenstvu 2018. godine kada su izabranici Zlatka Dalića osvojili srebrnu medalju

Nešto više od dvije godine nakon što su prvi put ostali bez prava prijenosa utakmica Vatrenih, HRT je danas objavio da je osigurao prava za prijenose Europskog nogometnog prvenstva koje se održava iduće godine.

– Točno se sjećam, bio je sunčan i lijep dan, ponedjeljak, 12. lipnja 2017. godine, na HRT je došla štura obavijest iako smo poslali dobru ponudu. HRT ipak nije dobio prava na prijenos EURA 2020. U tom smo trenutku vrlo emotivno reagirali kao vrh kuće, bili smo dosta potišteni. Bilo je to prvi put da HRT nije dobio prava prijenosa EP-a ili SP-a u nogometu. No, nismo se predavali. Tihom diplomacijom još od tog trenutka pa sve do posljednjih mjeseci uspjeli smo postići da ipak, unatoč svemu, osiguramo svim gledateljima HRT-a ekskluzivna prava na prijenose 51 utakmice s Europskog nogometnog prvenstva iduće godine. Pritom se nadamo jednako fantastičnom programu kakav smo imali i tijekom SP-a u Rusiji, što znači da će izravni prijenosi biti popraćeni s puno dodatnih emisija. No, moram naglasiti da zbog svega toga nećemo morati iz programa maknuti ništa od onog što spada pod javni programski interes – kazao je Bruno Kovačević, glavni urednik svih televizijskih programa podsjetivši da će EP trajati od 12. lipnja do 12. srpnja iduće godine. 

To da nijedan dio javnog programa i sadržaja HRT-a neće biti ugrožen zbog prijenosa EP-a, ponovio je i ravnatelj programa HRT-a Renato Kunić.

– HRT ima svoje obveze koje su potpisane ugovorom u ugovoru s hrvatskom Vladom i nećemo dozvoliti da taj ugovor dođe u pitanje – istaknuo je Kunić.

Prije dvije godine HRT se našao u poziciji da se nije mogao nositi i konkurirati svojom ponudom ostalim televizijskim kanalima, no odlučili smo uložiti dodatne napore i ipak otkupiti prava za EP i u tome smo uspjeli – pohvalio se i glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.

Na novinarsko pitanje koliko je novca HRT morao dati da bi osigurao pravo na prijenose EP-a, Kazimir Bačić je odgovorio: 

– Cijena je bila na razini ponude iz 2017. godine, ali precizan iznos ne mogu reći jer je poslovna tajna. 

– Ovo smo uspjeli napraviti tihom diplomacijom, a to podrazumijeva jako puno razgovora, uvjeravanja i dogovora. Naša ponuđena cijena ostala je zaista na razini iz 2017. godine, a sve ostalo umjetnost je dogovaranja – rekao je Bruno Kovačević podsjetivši da je ždrijeb izvlačenja skupina EP-a u subotu 30. studenoga, u 18 sati u Bukureštu. Pozvao je sve gledatelje da prijenos prate uz ekran HRT-a na prvom programu. 

>>> Pogledajte izjave vatrenih nakon plasmana na EURO

 

Ključne riječi

Komentara 37

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
11:54 28.11.2019.

Hajde, napokon. Nova TV je katastrofa.

DU
Deleted user
11:20 28.11.2019.

Konačno bolje nego NOVA TV - i njihove reklame

Avatar tituš
tituš
10:58 28.11.2019.

Uh je neka vijest! Jučer sam slušao na jednom radiju kako lupeži šalju svoje "kontrolore" na adrese s kojih nisu evidentirali pretplate, bandi treba novaca! Pratiti će nacionalni tim!! Smeće od uprave i televizije, a bogme i Vlade koja njome upravlja!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije