Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRIJEME ZA NOVU SREDINU

Eintracht povećao ponudu za "odbačenog" dinamovca na devet milijuna eura

Tiraspol: Prva utakmica Play offa Lige prvaka između Sheriffa i Dinama
Goran Stanzl/PIXSELL
27.08.2021.
u 13:45

Na utakmici s Lokomotivom ozlijedio je gležanj, ali onda je prije utakmice sa Sheriffom otpao iz kadra, navodno zato što je inzistirao na transferu.

Lovro Majer odigrao je posljednju utakmicu za Dinamo i već jučer ujutro odletio iz Zagreba. Prije podneva već je bio u Frankfurtu sa svojim menadžerom Andyjem Barom na putu do završetka svog transfera u francuski Rennes.

Kako Bara zastupa i Kristijana Jakića, a nalazio se u Frankfurtu kad smo ga nazvali, pomislili smo da je i tu krenula realizacija.

Dinamo u nezgodnoj poziciji

Naime, Eintracht iz Frankfurta želi Kristijana Jakića, navodno je spreman platiti osam milijuna eura za 24-godišnjeg zadnjeg veznog Dinama, Talijani pak pišu da je taj posao pri kraju i da će transfer biti devet milijuna. No Bara o tome jučer nije želio razgovarati. Razumljivo, oko Jakića se zavrtjela nezgodna priča u Dinamu. Na utakmici s Lokomotivom ozlijedio je gležanj, ali onda je prije utakmice sa Sheriffom otpao iz kadra, navodno zato što je inzistirao na transferu. Naravno da se odmah pojavila špekulacija da Jakić radi pritisak na Dinamo da ga pusti i da zato nije odradio ni pokusni trening s ostalim ozlijeđenim igračima.

Trener Damir Krznar o tome nije želio pričati.

– Ono što je bitno jest da je Jakić zadobio ozljedu protiv Lokomotive, nije nam mogao biti na dispoziciji za utakmicu sa Sheriffom. Sve druge špekulacije ne bih komentirao – rekao je Krznar nakon utakmice na tu temu, a na upit hoće li osim Majera biti novih odlazaka odgovorio je da zasad nitko ne odlazi. Onda valjda ne odlazi ni Jakić iako – nikad se ne zna. No plavi moraju u ovih par dana odvagnuti što napraviti, zadržati igrača koji će biti nezadovoljan ili ga prodati. No, ako pristanu na prodaju, onda će dati putokaz i drugim igračima kako mogu otići iz Dinama.

17.08.2021., Sheriff Stadion, Tiraspol, Moldavija - Play off UEFA Liga prvaka: FC Sheriff Tiraspol - GNK Dinamo Zagreb. Amer Gojak, Kristijan Jakic. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Možda priča i nije uopće komplicirana s obzirom na to da je Jakić u srijedu bio u Maksimiru, doduše na tribini, i s nje poslao poruku na društvenim mrežama:

– U dobru i u zlu, u bolesti i zdravlju, u lažima i obmanama. Uvijek uz ekipu!

Osim Jakića kojeg želi Eintracht, što su potvrdili i njemački mediji još nekoliko dana, do 31. kolovoza traje prijelazni rok i nije nemoguće da još netko od igrača dobije pravu ponudu. Primjerice Livaković. Jer, ako on ne ode, onda će nekamo na posudbu morati Ivan Nevistić, nema smisla da ostane na maksimirskoj tribini dok nastupaju Livaković i Zagorac.

Dinamo ubrzano radi i na dovođenju još jednog stopera, hitno im je potreban i uskoro bi trebao stići u Maksimir.

– Radimo na završnim dogovorima oko stopera, to više nisu ni pregovori, već završni dogovori. Vjerujemo da će za dan-dva novo lice doći u Maksimir – rekao je Krznar.

Plavi ne žele otkriti ime tog stopera, no oni koji su se dosad spominjali nisu više na radaru Dinama. Danilho Doekhi, 23-godišnji Nizozemac i kapetan Vitessea, ozlijedio je potkoljenicu, a upitno je bi li i htio u Dinamo. Nisu aktualni više ni Danac Erik Sviatchenko (29), igrač Midtjyllanda, kao ni Francuz Maxime Le Marchand koji je igrač engleskog Fulhama.

Više opcija za stopera

Iako je Krznar rekao da su blizu konačnog dogovora, saznajemo da Dinamo ipak ima još nekoliko opcija, nekoliko igrača o kojima se pregovara. U svakom slučaju žele sve riješiti što ranije, pa i prije 31. kolovoza i zadnjeg dana za transfere kako bi se novi igrač što prije priključio, kako bi počeo raditi s plavima i uigravati se u zadnjoj liniji. Kao jedna od mogućnosti spominje se i 24-godišnji Nikola Katić, igrač koji je u ljeto 2018. iz Slavena Belupa otišao u Glasgow Rangerse za 2,3 milijuna eura. Za slavni škotski klub odigrao je dosad 59 utakmica, postigao šest pogodaka i upisao tri asistencije. No u ovoj sezoni igrao je samo 72 minute u kupu. Naime, iza njega je duga stanka, godinu dana nije igrao zbog puknuća ligamenata koljena i tek se vraća. Postojala je i opcija da ode na posudbu u Speziju ne bi li se vratio u formu, a sad se nagađa da bi mogao u Dinamo iako je teško očekivati da bi kao povratnik nakon ozljede odmah bio pojačanje.

Dobro je što plavi nakon derbija s Osijekom (u nedjelju u Gradskom vrtu) imaju vremena u reprezentativnoj stanci poraditi na uigravanju novog igrača, a možda se i još netko od ozlijeđenih oporavi do nastavka natjecanja. Jer, Dinamo će i dalje igrati u ludom ritmu, svakih nekoliko dana, bez odmora s obzirom na to da europski put nastavlja u skupini Europske lige.

>>> Hrvatski stručnjaci o stanju u našem nogometu

 

Ključne riječi

Komentara 14

RA
R.adioT.elevizijaL.jestve
13:58 27.08.2021.

9 mil , prodavat treba , tesko da vise mogu dobit , a i treba mjesta za Saranica Franjica Ademija kad se oporavi , Dinamo bolje da kupi Kresica ili Skorica , koji bi bio bolje rjesenje od Theophila , a i mladi je

MO
Moskovija
16:23 27.08.2021.

Za 9 mil.eura neka ga dinamo omota mašnom i pošalje švabama pa napravi feštu...i onda u rekonstrukciju ekipe, počevši od trenera

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
01:15 28.08.2021.

Vjerojatno će Mounbadje u vezni red kad je bio katastrofa i na stoperu i na beku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije