Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ROBERT SELIGMAN

Dug put i stresni treninzi nisu mi odnijeli toliko željeno finale

Robert Seligman
Foto: Davor Javorović/Pixsell
21.02.2020.
u 15:32

Melbourne je jedan od posljednja tri turnira s kojih se bodovi računaju kao kvalifikacijski za Olimpijske igre u Tokiju

Osječki gimnastičar Robert Seligman plasirao se u finale Svjetskog kupa u Melbourneu. Hrvatski reprezentativac u kvalifikacijama vježbe na konju s hvataljkama osvojio je sedmo mjesto s ocjenom 14,133, dok je Filip Ude nastup u Australiji završio na 21. mjestu s 10,866 bodova.

Melbourne je jedan od posljednja tri turnira s kojih se bodovi računaju kao kvalifikacijski za Olimpijske igre u Tokiju, a uoči ovog turnira Seligman drži deveto, a Ude deseto mjesto.

– Ispunio sam svoj prvi cilj iako moram reći da je bilo iznimno teško – javio se iz Melbournea Robert Seligman te dodao:

– Unatoč problemima s jet lagom, dao sam svoj maksimum i uz nešto više sitnih pogrešaka dobio ocjenu 14,133, što je jedna od mojih nižih ocjena. Ali, bilo je dovoljno za ulazak u finale.

Pokazalo se da je finale očekivano, kako smo i najavljivali, iznimno jako, poput Svjetskog prvenstva. Ali, dat ću sve od sebe, sada sam još motiviraniji. Imam dva dana da se pripremim za finale, da pojačam startnu ocjenu s ovih kvalifikacijskih 5,9 na 6,1 i, ako prođe sve kako želim, nadam se ocjeni oko 14,700 ili 14,800 i borbi za medalju.

Jako sam sretan što sam poslije ovako dugog puta i stresnih nekoliko dana treninga, punih iščekivanja, uspio plasirati se u ovako važno finale – poručio je Osječanin.

Čakovčanin Filip Ude imao je prvi nastup nakon više od pola godine i operacije noge.

– Na žalost, nisam uspio napraviti vježbu. Sve mi je bilo nekako… kao da ruke nisu bile moje. Sada, je li to od aklimatizacije, od toga da se stvarno dugo nisam natjecao… Svejedno, stvarno sam sretan što sam se vratio gimnastici i što mogu ponovno natjecati. Vježba je bila dosta loša, tako da tu nemam komentara. Dobro sam bio spreman, dobro sam trenirao, ali jednostavno nije išlo – rekao je Filip Ude.

Finale konja s hvataljkama na rasporedu je u subotu.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije