Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DETALJNA ANALIZA IGRE

Došlo i do prijetnji bombom: Je li Harry Maguire zaista toliko loš koliko se priča?

Arsenal v Manchester United - Premier League - Emirates Stadium
John Walton/PRESS ASSOCIATION
27.04.2022.
u 12:55

Osim Europskog prvenstva prošlog ljeta u kojem je bio fantastičan, Maguire se u zadnje dvije godine na terenu ponaša kao da ne zna igrati nogomet, a ne pomažu mu ni izjave u kojima je pokazao da svoje loše forme i statistički nepobitnih činjenica nije ni svjestan

Trenutno u nogometnom svijetu nema nogometaša koji je na većoj meti kritika stručnjaka i navijača nego kapetan Manchester Uniteda i stoper prvotimac engleske reprezentacije Harry Maguire

Manchester United's Harry Maguire looks dejected during the Premier League match at Anfield, Liverpool. Picture date: Tuesday April 19, 2022. Photo: Mike Egerton/PRESS ASSOCIATION
Foto: Mike Egerton/PRESS ASSOCIATION
Manchester United, koji je, nemojmo zaboraviti, prije početka ove sezone slovio za jednog od favorita engleske Premier lige sada ne zna hoće li uopće ove sezone zaigrati Ligu prvaka, a možda će čak ostati i bez bilo kakvog europskog nogometa. Vrlo vjerojatno nema momčadi koja je ove sezone odigrala toliko ispod svojih očekivanja, a jedan od glavnih razloga za to je njihova obrana koja je toliko propusna da je nekada teško povjerovati da gledate klub s tako velikim renomeom.

Vrijeđanja i sprdnje na račun Maguirea su postale toliko glasne da su se neki nogometni navijači zapitali zaslužuje li on takav tretman. Istina je da su neke prijetnje i vrijeđanja prevršila svaku mjeru, ali to ne umanjuje činjenicu da je Maguire, trenutno najskuplji stoper svijeta (odšteta od 87 milijuna eura), odigrao nevjerojatno lošu sezonu, što vrlo revno pokazuju i statistike InStata

Naime, Maguire je prema statističkom renkingu te detaljne nogometno-analitičke tvrtke rangiran tek na 38. mjestu stopera engleske Premier lige koji su upisali minimalno 15 nastupa po 90 minuta. Postoji jedna kvaka, a to je da je samo 39 stopera upisalo toliko nastupa što znači da je Maguire po statistikama drugi najlošiji stoper lige, i to pored stopera koji igraju za Norwich i Watford, najlošije momčadi lige koje primaju uvjerljivo najviše golova. 

Soccer Football - Champions League - Round of 16 Second Leg - Manchester United v Atletico Madrid - Old Trafford, Manchester, Britain - March 15, 2022 Manchester United's Bruno Fernandes and Harry Maguire remonstrate with referee Slavko Vincic after Atletico Madrid's Renan Lodi scores their first goal REUTERS/Phil Noble Photo: Phil Noble/REUTERS
Foto: Phil Noble/REUTERS

United je ove sezone primio 44 pogotka u 28 utakmica u kojima je Maguire bio na terenu, a u čak 42 od 44 primljena pogotka Maguire je uhvaćen izvan pozicije u kojoj je trebao biti. Osim toga, engleski stoper je prvi u poretku lige po nepotrebnim žutim kartonima, a također je i neprikosnoveno na prvom mjestu po pogreškama koje su vodile direktno do protivničkog udarca na gol, ali i po pogreškama koje su vodile direktno do protivničkog pogotka. Ovakve podatke ne samo da nikad nije imao jedan stoper Manchester Uniteda, nego ih nikada nije imao nijedan stoper u povijesti Premier lige. 

Otkako je 2019. postao kapetan Manchester Uniteda, Maguireova forma je krenula drastično nizbrdo. Lako je to sada zaboraviti, ali u dresu Leicestera te u prvih šest mjeseci u dresu Manchester Uniteda Maguire je igrao senzacionalno dobro, i baš zbog toga ova katastrofalna forma ulazi u sferu nevjerojatnog. Osim Europskog prvenstva prošlog ljeta u kojem je bio fantastičan, Maguire se u zadnje dvije godine na terenu ponaša kao da ne zna igrati nogomet, a ne pomažu mu ni izjave u kojima je pokazao da svoje loše forme i statistički nepobitnih činjenica nije ni svjestan.

Soccer Football - Premier League - Manchester United v Leicester City - Old Trafford, Manchester, Britain - April 2, 2022 Manchester United's Harry Maguire in action REUTERS/Russell Cheyne EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club /league/player publications. Please contact your account representative for further details. Photo: RUSSELL CHEYNE/REUTERS
Foto: RUSSELL CHEYNE/REUTERS

- Možda sam imao nekih loših utakmica, ali da ne igram dobro ne bih svaki put bio izabran u prvih 11. Postoji razlog zašto su me oba trenera (Solskjaer i Rangnick) u svakoj utakmici stavila u prvih 11, to mora značiti da nešto radim dobro - poprilično nesvjesno je komentirao Maguire.

Izgleda da jedini Maguire ne zna zašto je svaki put izabran. Svatko tko koristi svoje oči i mozak zna da je u momčadi jedino zbog cijene kojom je plaćen te zbog kapetanske trake koju mu je odlučio uručiti bivši trener Uniteda Ole Gunnar Solskjaer. S njim u vodstvu obrane, Manchester United je primio više prvenstvenih pogodaka od idućih momčadi: Man. City, Liverpool, Chelsea, Arsenal, Tottenham, West Ham, Wolverhampton, Brighton, Brentford, Crystal Palace, Aston Villa, Burnley. To je više primljenih pogodaka od čak 12 momčadi u Premier ligi.

 

 

Da se razumijemo, sve ovo nikako ne opravdava prijetnje bombama koje mu dolaze od navijača, to je jedna posebna vrsta kretenskog ponašanja. Međutim, kad pričamo strogo o nogometu mora se priznati da taj čovjek po prikazanom ne zaslužuje nositi ni dres Manchester Uniteda, a kamo li kapetansku traku.

Zaključno, kad se pogledaju sve statistike i njegove izvedbe. možemo reći - da, Harry Maguire je zaista toliko loš toliko ljudi pričaju, vjerojatno čak i lošiji od toga.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije