Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VJEŽBAJTE!

Doskočili zatvaranju fitness-centara: Ovi savjeti će vam pomoći u borbi s Covidom

22.12.2020.
u 12:16

Istraživanja su pokazala da se osobe boljeg tjelesnog zdravlja uspješnije bore s virusom COVID-19. Unatoč znanstvenim saznanjima i preporukama, nove epidemiološke mjere ograničile su naš tjelesni rast

Nove epidemiološke okolnosti potaknule su i većinu stručnjaka za kondicijsku pripremu na drukčije, inovativnije pristupe. Jedna od metoda kojoj su se okrenuli organiziranje je online grupnih treninga koji omogućuju nastavak tjelesne aktivnosti.

– Posljednjih dana mogli smo vidjeti brojne stručnjake iz područja kineziologije i medicine koji su objašnjavali utjecaj tjelesne aktivnosti na opće zdravlje i mentalnu stabilnost. Također, istraživanja su pokazala da se osobe boljeg tjelesnog zdravlja uspješnije bore s virusom COVID-19. Unatoč znanstvenim saznanjima i preporukama, nove epidemiološke mjere ograničile su naš tjelesni i mentalni rast, ali na nama je da iz ovog vremena izvučemo maksimum. Zato je jako važno nastaviti s tjelesnom aktivnošću. I mi smo se okrenuli novom, vjerojatno privremenom trendu kroz naše online programe uz stalnu pomoć i podršku naših stručnih trenera.

Treninzi se provode preko platforme na aplikaciji Zoom, što omogućuje izravnu komunikaciju i stalni nadzor trenera. Osim provođenja treninga, naglasak smo stavili i na savjete o načinu života. Online pristup također je povoljan za sve one koji već dulje vrijeme imaju želju započeti s procesom treninga, ali se još nisu usudili zakoračiti u fitness-centre.

Jedan od glavnih ciljeva je educirati polaznike naših programa, kako bi nakon određenog vremena mogli samostalno i na siguran način provoditi tjelesne aktivnosti. Mi smo, primjerice, organizirali dvije vrste pilatesa i jedan dinamičniji trening s vlastitim tijelom. Sve što vam je potrebno svega je nekoliko četvornih metara i malo dobre volje. Jako je važno odvojiti malo vremena za sebe i napraviti uslugu svom tijelu. Za više informacija javite se na invictusonlinefitness@gmail.com ili na Facebook ili Instagram profil Invictus fitnessa – istaknuo je Petar Repušić iz Invictusa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije