Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sljedeće srijede

Donosimo detalje Ćirinog ispraćaja: Očekuju se tisuće, dolazak na komemoraciju samo uz pozivnicu

Zagreb: Kustić, Dalić i Svetina upisali se u knjigu žalosti za Ćiru Blaževića
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/4
11.02.2023.
u 08:00

Njegovo počivalište bit će u dijelu Mirogoja u kojem se nalaze i grobovi ostalih hrvatskih velikana – košarkaša Dražena Petrovića, glazbenika Akija Rahimovskog, Rajka Dujmića i Krunoslava Kiće Slabinca, dirigenta Vjekoslava Šuteja, glumice Ene Begović, slikara Ede Murtića i mnogih drugih koji su zadužili hrvatsku javnu scenu.

Ako je netko zadužio nogometni svijet na ovim prostorima, to se može reći za Miroslava Ćiru Blaževića. Legendarni trener preminuo je 8. veljače nakon duge i teške bolesti, samo dan prije svog 88. rođendana.

S obzirom na to da je bio jedna od najomiljenijih ličnosti u Hrvatskoj pa i šire, može se očekivati da će se od njega htjeti oprostiti mnogi građani, što kolege, što "obični" ljudi na koje je ostavio dobar dojam, a takvih je mnogo.

Prema posljednjim informacijama koje je objavio Hrvatski nogometni savez, posljednji ispraćaj legendarnog hrvatskog nogometnog stručnjaka Miroslava Blaževića bit će u srijedu 15. veljače u Aleji velikana na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Njegovo počivalište bit će u dijelu Mirogoja u kojem se nalaze i grobovi ostalih hrvatskih velikana – košarkaša Dražena Petrovića, glazbenika Akija Rahimovskog, Rajka Dujmića i Krunoslava Kiće Slabinca, dirigenta Vjekoslava Šuteja, glumice Ene Begović, slikara Ede Murtića i mnogih drugih koji su zadužili hrvatsku javnu scenu.

09.02.2023., Zagreb - Na groblju Mirogoj traju pripreme za grob za pokojnog Miroslava Ciru Blazevica. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Luka Stanzl/PIXSELL

Dodajmo i to da će lijes biti izložen od 12 sati, a obred će početi u 14 sati. Komemoracija za legendarnog izbornika vatrenih bit će održana u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski istoga dana u 10 sati.

Važno je napomenuti da će zbog velikog interesa javnosti dolazak na komemoraciju biti omogućen samo osobama s pozivnicama. S obzirom na to da se očekuje veliki interes javnosti, ZET će vjerojatno pojačati autobusne linije za prijevoz putnika.

Svi oni koji se žele oprostiti od legendarnog trenera to mogu učiniti u Informativno-multimedijskom centru Hrvatskog nogometnog saveza u Petrinjskoj ulici 2, gdje je otvorena knjiga žalosti. Informativno-multimedijski centar radi od 10 do 18 sati svakog dana osim nedjelje

>> VIDEO: Dok je Ćiro nevin ležao u zatvoru, Nadan Vidošević spriječio je njegovu smjenu

Komentara 1

Avatar dr. Evil
dr. Evil
18:26 11.02.2023.

Originalna bosanska duša koja je oplemenila naše vrijeme na Zemlji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije