Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ST. PETERBURG

Donna Vekić uvjerljiva, protiv Kvitove za polufinale

Donna Vekić
Foto: Reuters/Pixsell
1/4
30.01.2019.
u 19:30

Vekić je protiv Kvitove igrala samo jednom, 2014. u Miamiju, a tada je Čehinja bila bolja sa 6-3, 6-4. Četvrtfinalni dvoboji u St. Peterburgu na rasporedu su u petak

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić (WTA - 30.) izborila je mjesto u četvrtfinalu WTA turnira u ruskom St. Peterburgu, gdje je u srijedu u dvoboju 2. kola pobijedila Ruskinju Veroniku Kudermetovu (WTA - 108.) sa 6-4, 6-3 za 77 minuta, a u petak će za mjesto u polufinalu igrati protiv prve nositeljice Čehinje Petre Kvitove

Vekić je na svom trećem turniru u ovoj sezoni stigla do drugog četvrtfinala, nakon što je u prvom tjednu 2019. u Brisbaneu igrala u polufinalu u kojem je poražena od Karoline Pliškove.

Protiv Kudermetove je 22-godišnja Osječanka bila vrlo uvjerljiva do trenutka kad je prvi put servirala za pobjedu, pri vodstvu 6-4, 5-2. Tada je 21-godišnja Ruskinja, zahvaljujući i dvostrukim pogreškama naše tenisačice, prvi put došla do prilike za 'break' koju je i iskoristila.

No, već u sljedećem gemu Vekić je novim 'breakom' dovršila posao te stigla do pobjede i dvoboja protiv druge tenisačice svijeta Petre Kvitove, koja je sa 6-2, 7-6 (3) svladala Bjeloruskinju Victoriju Azarenku.

Vekić je protiv Kvitove igrala samo jednom, 2014. u Miamiju, a tada je Čehinja bila bolja sa 6-3, 6-4. Četvrtfinalni dvoboji u St. Peterburgu na rasporedu su u petak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije