Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGODIO SUTKINJU

Đokovića nepravedno izbacili s US Opena? Evo što se dogodilo prije samo 10 dana

Tennis: US OPEN
Foto: Danielle Parhizkaran/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/6
07.09.2020.
u 10:03

Mnogi navijači tvrde da je riječ o dvostrukim mjerilima i upozoravaju na slučaj koji se dogodio prije samo 10-ak dana.

Novak Đoković diskvalificiran je s US Opena nakon što je slučajno lopticom pogodio linijsku sutkinju. Organizatori su ovako objasnili svoju odluku:

– U skladu s Grand Slam pravilima, nakon što je namjerno neoprezno i opasno udario lopticu na terenu ili udario lopticu nenamjerno bez razmišljanja o posljedicama, sudac je Novaka Đokovića diskvalificirao s US Opena. S obzirom na to da je diskvalificiran, Novak će izgubiti sve bodove koje je zaradio na ovogodišnjem izdanu US Opena te će biti kažnjen za onoliko koliko je osvojio na turniru uz moguće dodatne kazne s obzirom na prekršaj koji je počinio – stoji u priopćenju.

No, mnogi navijači tvrde da je riječ o dvostrukim mjerilima i upozoravaju na slučaj koji se dogodio prije samo 10-ak dana. Tada je slovenski tenisač Aljaž Bedene je na Cincinnati Mastersu, koji se održavao na terenima US Opena, u bijesu lopticom pogodio kamermana. 

Sudac je tada prekinuo meč i pozvao organizatore na konzultaciju. Kamerman je prihvatio ispriku i tenisač nije suspendiran niti je snosio bilo kakve posljedice. Pogledajte video.

Germania ponudu pogledaj ovdje.

Ključne riječi

Komentara 29

Avatar Gospodin Maminjo
Gospodin Maminjo
10:50 07.09.2020.

Djoko je imao gotovo identičnu situaciju 10ak minuta prije, isto je napucao lopticu i dobio upozorenje suca, jbg djoko ovo je New York, nije pančevo ni tetovo, pravila su tamo da se poštuju..

TO
ToVuS
10:23 07.09.2020.

Mnoge teniske zvijezdd tvrde da je zasluženo izbačen.

BE
berija
10:27 07.09.2020.

Ima li još išta o Đokoviću? Je li po propisu? Pravedno i propisno različiti su pojmovi. Biti "1. igrač svijeta" donosi, valjda, i dodatnu odgovornost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije