Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završni turnir

Đoković dobio Federera: Masters seli iz Londona

Novak Đoković
Foto: DPA/Pixsell
1/6
19.04.2019.
u 08:50

Već dulje vrijeme govori se o izmještanju Mastersa iz Londona, a sada je, tako barem govore neke informacije, odluka o tome već donesena

Završni Masters osmorice najboljih tenisača, neslužbeno svjetsko pojedinačno prvenstvo u tenisu, od 2009. godine održava se u Londonu, u čuvenoj O2 areni.

No čini se da su mu dani, točnije godine, odbrojeni. Već dulje vrijeme govori se o izmještanju Mastersa iz Londona, a sada je, tako barem govore neke informacije, odluka o tome već donesena.

Novak Đoković
1/3

Kao potencijalni nasljednici spominju se talijanski grad Torino (Talijani su u tu svrhu spremni investirati veliki novac) i japanska metropola Tokio (japanski Nitto je ionako glavni sponzor).

Igrači su podijeljeni i u mišljenju ih predvode Roger Federer i Novak Đoković. Federerovi su za to da Masters ostane u Londonu, jer je prema njihovu mišljenju dosad bio jako dobro organiziran i istinski je praznik tenisa, a Đokovićevi načelno nemaju ništa protiv Londona, ali su za to da Masters bude “putujući”.

– To je najveći turnir pod ingerencijom ATP-a i trebao bi služiti za promidžbu sporta u cijelom svijetu – ističe Đoković.

– S Londonom je sve u redu, publika stalno dolazi i ne vidim zašto bismo to mijenjali – uzvraća Federer, dvostruki šampion iz O2 arene.

London ima ugovor do 2020. pa bi novi domaćin mogao uskočiti tek 2021. Dotad ATP još jednom mora odvagnuti može li u novoj destinaciji dobiti ono što je imao u Londonu: 250.000 gledatelja godišnje i 15 posto svojih ukupnih prihoda.

>> Pogledajte razgovor s Bornom Ćorićem na Večernji TV-u

Komentara 1

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
13:10 19.04.2019.

" Đokovićevi "? Sad se i Jelenu nešto pita, važan teniski čimbenik 😀

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije