Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽIVI U BERLINU

Dokazao se u Hrvatskoj pa otišao u Njemačku: Tu mi je i više nego dobro!

Stipe Mandalinić
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/4
18.02.2020.
u 16:52

Imam ugovor do kraja ove sezone i još jednu poslije. U Berlinu mi je više nego dobro. Grad je super, tu mi je obitelj. Sin Lovre ima već godinu i pol i jedva ga mogu uhvatiti u kući – istaknuo je Stipe koji se sa suprugom Matejom, specijalisticom međunarodnih odnosa i diplomacije rodom iz Ljubuškog, vjenčao u svibnju 2017. godine

Stipe Mandalinić opet igra u njemačkom Füchseu kao nekada. Zabija pogotke kao od šale, suparnički vratari strahuju od njegovih dalekometnih šuteva.

– Što reći? Dobio sam konačno priliku, dobio sam povjerenje trenera i mislim da sam dokazao sebi i drugima kako nisam zaboravio igrati. Ozljeda me dobro unazadila, kada sam se vratio, nisam dobivao puno prilika. Ipak je njemački reprezentativac Drux bio u velikoj prednosti u odnosu na mene na mjestu lijevog vanjskog pucača – kaže Mandalinić.

U njemačkoj ligi vaše “lisice” trenutačno su treće, s dva boda manje od Flensburga te četiri od vodećeg Kiela.

Imamo dva diva preko 2,10 m

– Dolaskom Krištopansa iz Vardara sigurno je da su nam porasle ambicije. Riječ je o vrhunskom šuteru, visokom 2,15 metara. Uostalom, da nije dobar, ne bi ga PSG uzeo od sljedeće sezone. Eto, imali smo sreće što je nama došao za drugi dio sezone. Sad imamo dva igrača na mjestu desnog vanjskog koji su viši od 2,10 metara, Kopljara i Krištopansa. Sad, da li možemo do naslova? Teško pitanje. Njemačka liga je prilično izjednačena. Nitko nije siguran da će osvojiti bodove ni na gostovanju kod posljednjeplasirane momčadi. Ima do kraja puno utakmica tako da idemo korak po korak – istaknuo je Mandalinić koji je u Berlinu jedna od trojice hrvatskih igrača.

Uz njega tu su još Jakov Gojun i Marko Kopljar.

– Dobro stojimo i u skupini Lige EHF-a. Prvi smo u skupini nakon dva kola. Možda nam nije trebalo kiks kod kuće protiv mađarske Tatábanye. Trebali smo pobijediti, a završilo je neodlučeno. Iskreno, bili smo malo i umorni od non-stop igranja – kaže Stipe.

U skupinama Lige EHF-a sva četiri njemačka kluba odlično stoje. “Lisice” i RN Löwen su vodeći, a Melsungen i Magdeburg drugi u svojim skupinama.

– Netko od nas će vjerojatno i osvojiti ovaj europski trofej – naglasio je Mandalinić.

U hrvatskoj reprezentaciji debitirao je na svjetskom prvenstvu u Španjolskoj 2013. godine kada smo osvojili broncu. Igrao je na europskim prvenstvima 2014. i 2018. godine te još na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 2017. godine kada smo bili četvrti.

– Što se tiče reprezentacije, tu ništa nije sporno. Kada me izbornik pozove, dolazim – istaknuo je Stipe čiji su dalekometni šutevi možda i najviše nedostajali na EP-u ove godine kada smo osvojili srebro.

– Ispalo je da smo bili slobodni taj završni vikend u Stockholmu pa smo Gojun i ja išli na finale. Svaka čast dečkima, napravili su čudesan rezultat. Da nas je netko prije EP-a pitao želimo li srebro, odmah bismo ga uzeli, bez puno razmišljanja. Vjerujem da ćemo u skorije vrijeme konačno osvojiti i to europsko zlato, jedino koje nam nedostaje – rekao je Mandalinić.

Slavimo dva rođendana

Karijeru je počeo u Splitu, 2010. počeo je igrati za Karlovac, a od 2012. član je Zagreba, u kojem je igrao punih šest sezona. Potkraj studenog 2017. potpisao je za Füchse Berlin na tri i pol godine. U tom trenutku bio je najbolji strijelac Lige prvaka s 44 pogotka. Osvojio je kadetsko zlato u Crnoj Gori 2010. godine, a na juniorskom EP-u 2012., na kojem je Hrvatska osvojila srebro, proglašen je najkorisnijim igračem i najboljim lijevim vanjskim prvenstva.

– Imam ugovor do kraja ove sezone i još jednu poslije. U Berlinu mi je više nego dobro. Grad je super, tu mi je obitelj. Sin Lovre ima već godinu i pol i jedva ga mogu uhvatiti u kući – istaknuo je Stipe koji se sa suprugom Matejom, specijalisticom međunarodnih odnosa i diplomacije rodom iz Ljubuškog, vjenčao u svibnju 2017. godine. Medeni mjesec proveli su u Grčkoj. Zanimljivo je da mu se sin rodio za rođendan pa će se u domu Mandalinića uvijek dvostruko slaviti. 

>>> Pogledajte gostovanje srebrnih rukometaša Davida Mandića i Marina Šipića u studiju Večernji TV-a

 

Komentara 2

LN
lotrscak_nije_iz_ZG
23:32 18.02.2020.

Po ovoj slici, ja se prepao da je Maras otisao u Njemacku.

Avatar LindaEE81
LindaEE81
20:24 18.02.2020.

Jestе li ikad prоbali cybеrsеx? Dаjmо večегаs jеdno drugоm zadovоljstvo! ----- WWW.KISSTOK.COM

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije