Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKROVITELJSTVO HNS-a

Prekrasna inicijativa: Dogovoren je međunarodni turnir 'Hrvoje Ćustić'

HNS
08.08.2022.
u 13:15

Na inicijativu Nogometnog saveza Zadarske županije pokrenuta je organizacija Međunarodnog turnira "Hrvoje Ćustić", koji će svoje prvo izdanje doživjeti u travnju 2023. godine.

Četrnaest godina prošlo je od Hrvojeve tragične smrti, a pokretanje turnira međunarodnog karaktera koji će nositi njegovo ime, s ciljem da postane tradicionalan, još je jedan dokaz koliki je trag on ostavio u zadarskom i hrvatskom nogometu. U HNL-u Hrvoje je zaigrao 127 puta, najviše za svoj NK Zadar, dok je za mlade hrvatske reprezentacije U-20 i U-21 ubilježio 10 nastupa, objavili su na web stranici Hrvatskog nogometnog saveza.

- Kroz razgovor s Hrvojevim ocem Svetkom te Darkom Banićem, predsjednikom Nogometnog saveza Zadarske županije, dogovorili smo se napraviti nešto posebno u sjećanje na Hrvoja. Uvjeren sam da će turnir pod Hrvojevim imenom postati tradicionalan i međunarodno prepoznat te će kao takav zauvijek čuvati uspomenu na njega. HNS će stoga dati maksimalnu podršku organizaciji turnira "Hrvoje Ćustić", a pritom nećemo zaboraviti veliku odgovornost da kroz kontinuirano ulaganje u nogometnu infrastrukturu i dosljedno provođenje licenciranja spriječimo bilo kakve slične situacije i tragedije u budućnosti - izjavio je Marijan Kustić, predsjednik HNS-a.

03.04.2022., Zadar - Povodom 14. godisnjice tragicnog stradavanja Hrvoja Custica na Stanovima je odrzana je komemoracija. Photo: Dino Stanin/PIXSELL
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Osim što je ulica u kojoj se nalazi stadion Stanovi dobila naziv "Hrvoje Ćustić", dugo godina čekalo se na nešto što će u sportskom segmentu očuvati uspomenu na njegov lik i djelo. Sada će se to napokon i dogoditi.

- Četrnaest godina je dugo razdoblje, ali za dobre stvari nikada nije kasno. Hvala gospodi Marijanu Kustiću i Darku Baniću koji su iskazali veliku želju, ali i poduzeli vrlo konkretne akcije da se turnir pokrene. Moja jedina želja je da se nikada ne zaboravi kakav je sportaš i čovjek Hrvoje bio te da njegovo ime bude trajna inspiracija mlađim naraštajima. Zato mi je drago da će turnir biti za mladiće do 18 godina i to međunarodnog karaktera. Vjerujem da ćemo prve godine okupiti najbolje hrvatske klubove te dovesti nekoliko zvučnih imena iz inozemstva i da će turnir doista biti na visokoj razini - istaknuo je Hrvojev otac, Svetko Ćustić.

>> Pogledajte gaf tijekom prijenosa HNL-a

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije