Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPAD NA LIGU PRVAKA

Dinamo u Bernu: Idemo na sve ili ništa

Dinamo
Luka Stanzl/Pixsell
21.08.2018.
u 15:57

Dinamov ofenzivni veznjak Izet Hajrović upravo je Izraelcima postigao dva pogotka, zasada jedina u plavom dresu u europskim natjecanjima.

Nogometaši Dinama doputovali su u Bern, gdje ih u srijedu (21 sat) očekuje prva utakmica posljednjeg kola kvalifikacija za Ligu prvaka protiv domaćih Young Boysa, a uoči polaska iz zagrebačke zračne luke branič hrvatskog prvaka Emil Dilaver je izjavio da on i suigrači nemaju straha od suparnika.

"Znamo da su svi hrvatski predstavnici ispali iz kvalifikacija, žao nam je što nismo dignuli svi skupa hrvatski koeficijent. Što se tiče utakmice u Bernu, kod nas nema straha ni razmišljanja tko je favorit. Idemo na sve ili ništa i ne bojimo se", izjavio je Emir Dilaver koji je s Francuzom Kevinom Theophile-Catherineom činio standardni stoperski par u svim ovosezonskim Dinamovim europskim nastupima, u kojima je hrvatski prvak primio samo dva pogotka od Hapoel Be'er Sheve na gostovanju u Izraelu.

Dinamov ofenzivni veznjak Izet Hajrović upravo je Izraelcima postigao dva pogotka, zasada jedina u plavom dresu u europskim natjecanjima. No, osim što je opasan po suparničke vratare, Hajrović puno pomaže i u obrambenim zadacima, što bi se moglo pokazati ključnim u dvobojima s Young Boysima, u kojima će Dinamo biti na najvećoj kušnji u dosadašnjem dijelu nove sezone.

"Young Boyse poznajem, jaka su ekipa i naš su najbolji protivnik u ovim kvalifikacijama. Tamo je atmosfera na stadionima super, nadam se da će sve proći dobro. Isto tako nadam se da će utakmica biti dobra ne samo za nas nego i za navijače. Trebamo biti pravi i dati sve od sebe. Vjerujem u našu kvalitetu", izjavio je Hajrović.

Aktualni švicarski prvak po četvrti put igra u završnom kvalifikacijskom krugu Lige prvaka, ali za razliku od Dinama, Young Boysi nikada nisu zaigrali u grupnoj fazi elitnog klupskog natjecanja. Za obje momčadi ovosezonska europska avantura se nastavlja, bez obzira na ishod kvalifikacija, ali i jedni i drugi bi željeli izbjeći natjecanje u Europskoj ligi. 

"Mislim da postoji svojevrsna razlika. Tu su nešto malo slabiji klubovi. Nije baš velika razlika, ali naš je cilj svakako najelitnije natjecanje", zaključio je Hajrović koji je rođen u Švicarskoj, igrao za Grasshoppers i prošao je mlađe reprezentativne selekcije prije nego što je odlučio odjenuti nacionalni dres Bosne i Hercegovine, tako da je uz Marija Gavranovića, najpoznatiji Dinamov igrač u švicarskoj javnosti.

Švicarci se ponajviše uzdaju u napadački potencijal i međunarodno iskustvo nekadašnjeg igrača Ajaxa 29-godišnjeg srpskog nogometaša Miralema Sulejmanija te 34-godišnjeg Francuza Guillaumea Hoaraua, koji je već postigao pogodak Dinamu u Ligi prvaka. Bilo je to u sezoni 2012/13. kad je Hoarau nosio dres PSG-a i postigao četvrti pogodak u 4-0 pobjedi svoje momčadi na pariškom Parku prinčeva.

"Ne sjećam se puno više od toga da sam zabio na dodavanje Ibrahimovića", izjavio je francuski napadač za švicarski dnevnik Blick.

"Kad u momčadi imate Ibrahimovića, onda se baš ne bavite suparnicima. Da, igrao sam u Ligi prvaka, ali to ne računam. Bio sam u sporednoj ulozi. Sad imam priliku vratiti se tamo, ali u glavnoj ulozi", dodao je Hoarau priznavši da već danima od uzbuđenja ne spava baš najbolje.

U dresu Young Boysa je od 2014. godine i u 100 ligaških nastupa postigao je nevjerojatna 72 pogotka. Ni u Europskoj ligi mu učinak nije ništa manje impresivan: 15 pogodaka u 23 utakmice.

"Poštujem Dinamo. Uostalom, uvjerljivo su prošli Astanu. No, s obzirom na naše prijašnje suparnike u razigravanju za ulazak u Ligu prvaka, Dinamo je ipak najmanje zastrašujuć suparnik", zaključio je 34-godišnji francuski stroj za pogotke.

Young Boyse je prošle sezone u kvalifikacijama Lige prvaka zaustavio moskovski CSKA, prije tri godine ispali su od Borussije Moenchengladbach, a u sezoni 2010/11. nisu mogli proći preko Tottenhama. Prošle sezone su po 12. put osvojili naslov prvaka Švicarske, ali prvi nakon 1986. godine.

Utakmica na Young Boys - Dinamo na Stade de Suisseu, koji može primiti 32.000 gledatelja, započinje u 21 sat, a glavni sudac je Španjolac Undiano Mallenco.

Ključne riječi

Komentara 6

CR
CrniGaro
16:13 21.08.2018.

Dinamo sretno u ligi prvaka .

DU
Deleted user
16:08 21.08.2018.

Dinamo je najbolji ...samljeti ce te nekakove boyse..2:0 za dinamo. ......

DR
Drmiha
18:01 21.08.2018.

kako znam za sebe uvijek sam navijao za Hajduk ali od sveg srca zelim dinamu da prodje dalje. Za razliku od moga Hajduka kojeg je banda unistila dinamo je to zasluzio.Sretno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije