Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLAVI U BIH

Dinamo pobjedom uveličao 100. obljetnicu HNK Žepče

Zdravko Mamić
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/5
10.10.2019.
u 22:04

Bila je to fešta za pamćenje jer Dinamo tradicionalno u Središnjoj Bosni ima puno navijača

Hrvatski prvak Dinamo pobijedio je u četvrtak pred oko dvije tisuće gledatelja BiH federalnoga drugoligaša Žepče iz istoimenoga srednjobosanskoga gradića s 2-0, uveličavajući tako 100.obljetnicu toga kluba.

Golove za Dinamo, koji je nastupio u trenutno najjačoj postavi bez reprezentativaca, postigli su Leon Šipoš i Dominik Rešetar.

Bila je to fešta za pamćenje jer Dinamo tradicionalno u Središnjoj Bosni ima puno navijača, a svoje zadovoljstvo dolaskom u Žepče nije krio niti predsjednik modrih Mirko Barišić koji je za Hinu kazao kako je iznimno sretan što je baš Dinamo uveličao važnu obljetnicu jednoga maloga kluba u hrvatskoj enklavi Bosni. 

"Jako smo sretni jer smo znali i ranije da u Žepču i okolini imamo puno navijača i prijatelja. Impresionirani smo dočekom i drago mi je da je baš Dinamo odabran da uveliča 100. obljetnicu utemeljenja Nogometnoga kluba u Žepču.“

I predsjednik HNK Žepče Miroslav Ilić je naglasio kako je veoma sretan što je Hrvatski prvak došao u Žepče i igrao protiv njegova kluba.

" Posebna je čast što je 100-tu obljetnicu Nogometnoga kluba Žepče uveličao Dinamo, najveći klub sa ovih prostora koju u žepačkome kraju tradicionalno ima ogroman broj navijača. Za našu malu sredinu, u kojoj živi oko 25 tisuća Hrvata i u kojoj je Dinamo popularan i među pripadnicima drugih nacionalnosti ovo je bio spekakularan događaj. Hrvati Žepča dolazak Dinama doživljavaju kao velikio ohrabrenje i nastavak nesebične i konkretne pomoći svih Vlada iz Zagreba našem opstanku“.

Utakmici u Žepču nazočio je i bivši čelnik Dinama Zdravko Mamić, nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora, koji je  dan prije presude otišao u Međugorje gdje i boravi od ljeta prošle godine.

Zagrebački "modri" će u petak u Tuzli uveličati 100. obljetnicu BiH premijerligaša Slobode. U Dinamu je u šampionskoj momčadi iz 1982. godine igrao Tuzlak Ismet Hadžić , a kasnije i Ivan Cvjetković iz obližnjih Živinica. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije