Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Dinamo može osigurati europsko proljeće, ali Feyenoord je opasan na domaćem terenu

Zagreb: Dinamo i Feyenoord Rotterdam susreli se u 1. kolu Europske lige
Goran Stanzl/PIXSELL
03.12.2020.
u 09:41

Nogometaši Dinama večeras igraju možda i svoju najvažniju utakmicu ove sezone

'Modre' večeras očekuje novi ispit u Europskoj ligi – gostovanje kod Feyenoorda, koje hrvatskom prvaku može donijeti prezimljavanje u Europi, a tebi odličan dobitak ako odlučiš odigrati listić u Germania Sport kladionici.

Nogometaši Dinama večeras igraju možda i svoju najvažniju utakmicu ove sezone. Gostujućom pobjedom protiv nizozemskog velikana Feyenoorda, 'Modri' će i matematički osigurati proljeće u Europi drugu godinu zaredom. Zoran Mamić na raspolaganju bi trebao imati gotovo kompletan sastav i u dobrom ozračju čeka okršaj u Rotterdamu, za koji Germania Sport kladionica ima odlične tečajeve. Pobjeda Dinama vrednuje se izazovnim tečajem 3.20 i ne bi bilo loše vjerovati hrvatskom prvaku.

U posljednjih 10 utakmica, Dinamo je upisao šest pobjeda, tri remija i jedan poraz. Igrači su pognute glave napustili teren u posljednjoj prvenstvenoj utakmici kad ih je u Gradskom vrtu svladao Osijek. Bio je to obračun Mamića i Bjelice, koji je otišao na stranu bivšeg trenera Dinama, ali nije to previše brinulo Dinamovce. Prije tjedan dana su rutinski savladali Wolfsberger u Austriji s 0:3. Bila je to uvjerljivo najbolja predstava Mamićevih izabranika u Europi ove sezone. Mogu li istu igru ponoviti i večeras?

Nakon serije loših rezultata, Feyenoord se diže i iz utakmice u utakmicu izgleda sve bolje. Ako analiziramo njihovih posljednjih 10 utakmica, dolazimo do zaključka kako je Dinamo u nešto boljoj formi budući da Nizozemci imaju četiri pobjede, pet remija i jedan poraz. Nizozemci su inače, druga momčad ovoj skupini, ispred njih je samo zagrebački sastav, a do sada su skupili pet bodova uz negativnu gol razliku 4:5.

Što se tiče večerašnjeg ogleda, mnogi analitičari i stručnjaci ne očekuju preveliki broj pogodaka. Zašto? Dinamo je ove sezone u grupnoj fazi Europske lige postigao četiri pogotka, dok Livaković još uvijek nije morao vaditi loptu iz mreže. Tečaj u Germaniji da će i večeras biti tako i da domaćini neće uspjeti svladati Livakovića je sjajnih 4.10. Vrijedi pokušati. Sigurnija varijanta mogla bi se pokazati i igra na zbroj golova i prognoza da će ih večeras na De Kuipu biti najviše 2 – Germania u svojoj ponudi na to daje tečaj 1.90.

Dinamo će večeras istrčati u sustavu 4-2-3-1, dok Feyenoordov trener Dick Advocaat najčešće prakticira sustav 4-1-4-1. Od servisnih informacija treba naglasiti kako će utakmicu suditi poznati engleski sudac Chris Kavanagh, susret počinje u 18:55 sati, a ovim dvjema momčadima ovo će biti drugi međusobni ogled.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije