Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKA LIGA

Dinamo ispričao još jednu tužnu priču na Maksimiru

Dinamo
Foto: Slavko Midžor/Pixsell, Igor Kralj/Pixsell
1/18
17.12.2009.
u 20:52

Želje, ufanja, paljenje plavih svijeća, molitve, baš sve je tako brzo nestalo, iz sna o europskom proljeću navijač Dinama opet se vratio u turobnu stvarnost. Od europske nade ostaje samo novi težak pad na nos, povratak u svakodnevne brige.

U četvrtak se na trenutak zaboravilo na poskupljenje plina, nije se pitalo koliko stoji parkiranje u Zagrebu jer mislilo se da će nam se, kad već ne možemo lijepo živjeti, dogoditi nešto lijepo što će podići optimizam, što će pomoći da sivilo možemo bar kratko gledati kroz ružičaste naočale. Dinamo je tražio pobjedu nad Timişoarom i nadao se pobjedi Ajaxa protiv Anderlechta.

No, sve snove Dinama i navijača mu, koji su se okupili na zagrebačkom Dolcu, koji su špalirom baklji ispratili plave do stadiona razbio je Ajax. Plavima je trebala pobjeda Nizozemaca nad Anderlechtom, a već u nesretnoj 13. minuti Belgijci su vodili, kad su zabili drugi, Dinamova nada bila je manja od plamena svijeće na buri kod Masleničkog mosta, a 0:3 na odmoru bio je kraj svega, i taj plamičak se ugasio, nada je ugasla.

Mamić opet pobjegao

U tom prvom poluvremenu Dinamo se trudio, dobro je otvorio utakmicu po teškom terenu, biriljirao je gostujući vratar Taborda i bio prvo ime tih prvih 45 minuta. Slepička, Sammir, Mandžukić i ostali plavi opasno su prijetili, ali nisu uspjeli zabiti pogodak koji bi bar bio melem na ranu plavog navijača koji se nije mogao smrzavati na praznom stadionu zbog kazne, ali ako je i bio u toplom domu, bilo mu je hladno oko srca. Jer, Dinamo opet, ni 40. godinu zaredom neće igrati u Europi. No, i Rumunji su bili opasni pa je Butina imao mnogo posla koji je odlično obavio.

To nije zaustavilo Zdravka Mamića da prije odmora napusti ložu. Dinamova klupa u nastavak susreta krenula je sa spoznajom što se događa u Amsterdamu. I u nastavku je Timişoara zabila dva pogotka, Dinamo jedan i ovu skupinu okončao bez osvojenog boda kod kuće. Tako se, bez obzira na krajnji poraz Ajaxa (1:3), ne može u proljeće. Europske visibabe i jaglace plavi igrači neće brati, kad se vrate rode i lastvice, plavi će se mučiti u kaljužama domaće dosadne lige. Tko zna dokad, 40 godina nije dovoljno.

Komentara 34

OB
-obrisani-
21:11 17.12.2009.

dinamo vec 40 godina nije sposoban pobjediti fk pristinu

PR
ProCro
21:12 17.12.2009.

Ma uglavnom da su decki poslije utakmice razmijenili dresove! Sada na tus a onda u skupo auto pa doma, j... se njih za Evropsko proljece. Tu niko neigra sa srcem, uglavno zaraduju dobru lovu i cekaju da se vani prodaju i to je to!

DU
Deleted user
21:08 17.12.2009.

Na onakvom terenu je bolje da su igrali hokej. Kako da covjek dobro odigra tekmu na ledenom terenu? Ma ja nisam niti zadovoljan niti nezadovoljan. Kako god da ispalo, nebi isli dalje jer je Ajax popusio doma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije