Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potpuno zasluženo

Dinamo dobio golemo priznanje uoči važnog gostovanja u Ukrajini

Dinamo - Benfica
Foto: Luka Stanzl/Marko Lukunić/Pixsell
1/3
22.10.2019.
u 11:31

Zagrebački je klub peti najuspješniji proizvođač nogometaša.

Prema upravo objavljenim podacima Međunarodnoga centra za sportska istraživanja (CIES), u Maksimiru se ponovo itekako imaju čime ponositi. Dinamova nogometna škola među najproduktivnijima je u Europi, s čak 60 profesionalnih igrača koji danas nastupaju u nekoj od 31 vodeće europske nogometne lige.

Time je Dinamo zauzeo čak peto mjesto među proizvođačima talenata, a bolji od njega su samo Partizan (75 igrača), Ajax (72), Sporting (63), i kijevski imenjak (62).

Od vodećih klubova iz Lige petice najbolje je plasirana Barcelona (50 igrača), a zanimljivo je istaknuti i to da sedamnaestu poziciju drži Hajduk s 43 nogometaša. 

Pojasnimo, prema UEFA-inoj definiciji, u obzir su uzeti isključivo nogometaši koji su u nekom klubu odigrali tri sezone između 15. i 21. godine. 

Ključne riječi

Komentara 2

KA
kajinx
13:27 22.10.2019.

Hvala Mamiću!

Avatar MILENIUM Sokol
MILENIUM Sokol
12:00 22.10.2019.

Sretno momci, rasturite sahtjar

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije