Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UOČI ENGLEZA

Dalićeva poruka Petkoviću: 'Fokusiraj se na napad, ne igraj se na zadnjem veznom!'

05.06.2021.
u 07:00

Igrat ćemo u sustavu 4-2-3-1, s centralnom špicom, a špica njegova tipa nam je jako, jako važna.

Iščekujući otvorenje Eura protiv Engleske (13. lipnja, 15 sati), hrvatska nogometna reprezentacija nadmetat će se sutra u Bruxellesu s prvom reprezentacijom sa svjetske rang-liste Belgijom (20.45).

U toj utakmici od prve minute zaigrat će i Bruno Petković, centarfor o kojemu izbornik Zlatko Dalić govori u superlativima, ali ga se ne libi i konstruktivno kritizirati.

- Petković je u najužim kombinacijama za sastav. Igrat ćemo u sustavu 4-2-3-1, s centralnom špicom, a špica njegova tipa nam je jako, jako važna. Jer mi moramo izaći iz faze obrane kroz posjed lopte, a on je idealan igrač da sačuva loptu pokraj jakih stopera Stonesa i Maguirrea, dok mu se drugi suigrači ne priključe - kaže Dalić i nastavlja:

- Petković je na treningu dosta dobar, očekujem od njega dobre stvari, a inzistiram da on svoje trčanje skrati, da ne izlazi po loptu do pozicije zadnjega veznog ili desnoga beka pa se tu igra. To u reprezentaciji ne može i neće raditi. On mora biti fokusiran na suparničkih šesnaest metara, na zonu napada, a ne izlaziti van i primati loptu na centru jer tu od njega nema koristi.

Komentara 5

AD
adrian
09:30 05.06.2021.

Petko valjda smatra da Luka, Broz i Kova nisu kompetentni vezni :)

MA
Marsi
17:12 05.06.2021.

"Petko je idealan igrač da sačuva loptu pokraj jakih stopera Stonesa i Maguirrea, dok mu se drugi suigrači ne priključe " ...To izbijanje duge lopte prema Petkovicu je suludo. Samo ga protivnicki igraci isprebijaju. Pa mi imamo najbolji vezni reded na svijetu, ako oni nisu sposobni naciniti visk igraca i dodati Petku loptu u prostor onda tu nesto nije u redu sa sistemom i nacinom igre. Petko je po naravi organizator i kao takav bi trebao igrati na mjestu desetke, a istureni Rebic ili Vlasic.

BR
Breoxs
15:42 05.06.2021.

Petković je već dugo u igračkom padu. Najbolje je igrao u jesen 2019., a poslije se izgubio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije