Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Dalić: Pomučio sam se za sve u životu, zato ne dam na sebe

Naslovnica 22. 7. 2018.
22.07.2018.
u 00:04

"Bit ću do kraja života tužan što u Rusiji nismo postali svjetski prvaci"

Intervju s izbornikom Zlatkom Dalićem trajao je više od sat vremena, ali ne pretjerujemo ako kažemo da su ga gotovo svakih pet minuta prekidali sugrađani Varaždinci i drugi došljaci koji su mu htjeli stisnuti ruku i, naravno, slikati se s popularnim trenerom reprezentacije.

Dalić je strpljivo prihvatio svaku čestitku i svako fotografiranje. U utorak ga još čeka doček u rodnom Livnu, a potom odlazi u vikendicu u Novalju, gdje se veseli ribarenju s lokalnim stanovnicima. Telefon mu neprestano zvoni, ali na nepoznate brojeve ne odgovara. Aktivan je na Twitteru, njegovi pojedini tvitovi, pokazuje nam, imaju i do 1,5 milijuna pregleda.

On osobno tvita ili njegov sin kad tata izbornik ne stigne. Pokazuje nam i poruke s ponudama za trenerski posao u milijunskim iznosima, ali konačnu odluku ostaje li u reprezentaciji još nije donio. I molio nas je za kraj da istaknemo njegove pomoćnike: fizioterapeute, liječnike, ekonome, kuhare, menadžericu Ivu... Svima je neizmjerno zahvalan.

Pogledajte najavu razgovora sa Zlatkom Dalićem:

Što pamtite kao teške trenutke u prilagodbi između vas i igrača?

Prije Svjetskog prvenstva nisam ih dobro poznavao, proveli smo samo nekoliko dana na pripremnim utakmicama u Americi. Dok s nekim ne provedeš neko vrijeme, ne možeš steći osjećaj o čovjeku. U reprezentaciju sam došao bez koncepta, razrađenih treninga. Oslonio sam se na svoj osjećaj i osnovno je bilo da izgradim tim. Sve ekipe koje su imale jake pojedince, ali nisu bile tim, ispale su sa Svjetskog prvenstva. I Messi s Argentinom i Neymar s Brazilom, a mi, Francuska, Belgija... išli smo dalje.

Tko je lider među igračima, je li to Modrić kao kapetan ili...?

Svatko je na svoj način bio lider.

Koga igrači najviše slušaju osim vas?

Uvijek je kapetan taj koji prenosi njihove zahtjeve meni i moje ideje njima. Kada sam htio nešto rješavati, onda bih zvao Ćorluku, Rakitića, Mandžukića i Luku, to su stariji igrači s kojima sam razgovarao o svemu prije nego što bih na kraju donio odluku.

>> Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Ne propustite i druge teme:

>> Domagoj Vida: S prijateljima uzgajam 200 crnih svinja

>> Ambulantu su dečki zvali Big Brother soba

>> Iva Olivari: Igrači, stožer, delegacija, svi smo bili kao obitelj, to se ne može glumiti

>> Luka Milanović: Svi naši igrači paze na svoje tijelo jer ono im je sredstvo za rad

Ključne riječi

Komentara 16

DO
doktorica
22:34 21.07.2018.

Bravo!

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
22:45 21.07.2018.

Daliću naš, nema tog uspijeha i doprinosa populaciji Hrvatske države u svijetu šta ova skojevska kopilana neće ogadit, treba sa njima malo oštrije.

BI
binki
08:18 22.07.2018.

Dalić.kažr.da je pola Hns (Maminjo i njegova bagra)radilo protiv njega a budalaši trkeljaju o orjuni i Jovanoviću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije