Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga prvaka

Da Vujović ima igrače koje je vodio 2015., bila bi to druga pjesma

PPD Zagreb
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
1/4
09.10.2019.
u 07:38

Teško je očekivati da će zagrebaši prve bodove u Ligi prvaka ove sezone osvojiti na ovom teškom gostovanju, ali dobra je vijest što bodove neće osvojiti ni Elverum i Celje

Rukometaši PPD Zagreba igraju večeras (19 sati) susret četvrtog kola skupine Lige prvaka. “Plinari” će u goste Flensburgu, momčadi koja u prva tri kola nema nijedan poraz.

Zagrebaši su izgubili sva tri susreta – dva očekivano, od PSG-a i Barcelone, a treći ipak pomalo neočekivano i još k tome uvjerljivo, u gostima kod Aalborga. Upravo je nakon te utakmice Branko Tamše dobio otkaz.

PPD Zagreb
1/5

Teško je očekivati da će zagrebaši prve bodove u Ligi prvaka ove sezone osvojiti na ovom teškom gostovanju, ali dobra je vijest što bodove neće osvojiti ni Elverum i Celje, glavni suparnici našeg prvaka u nadmetanju za šesto mjesto koje vodi u osminu finala. Jer, Celje gostuje u Parizu, a Elverum u Barceloni.

Forma lagano raste

– Flensburg je u ovom trenutku jedna od pet, šest najboljih europskih momčadi. Bit će jako teško igrati. Mi smo malo podigli motivaciju nakon pobjede nad Rabotnikom. Nažalost, i dalje imamo problema s ozlijeđenim igračima i bit će mi teško organizirati kvalitetnu rotaciju. Ono što mogu obećati jest to da ćemo se truditi odigrati jednu dobru utakmicu. Želimo dokazati sebi i drugima da je naša forma u uzlaznoj putanji – istaknuo je Veselin Vujović.

Statistika ne izgleda dobro u skupini. PPD Zagreb upisao je sve redom uvjerljive poraze – minus osam (PSG), minus deset (Aalborg) i minus 17 (Barcelona). Na drugoj strani Flensburg je samo s pogotkom razlike pobijedio u Celju, dok je Elverum pobijedio s plus sedam. Izvukli su i važan bod s teškog gostovanja u Szegedu (24:24).

Kliknuli smo s trenerom

Zanimljivo je da su zagrebaši i prošle sezone igrali s Flensburgom u skupini, svi se jako dobro sjećaju gostovanja u Flensburgu kada su “plinari” na početku sezone pobijedili u gostima s 31:29. Najbolji strijelci PPD Zagreba iz tog susreta igrat će i večeras – Mandić je postigao osam, a Horvat sedam pogodaka.

Ali, nema većine onih koji su se proslavili u tom susretu – Sršena, Qerimija, Burića, Jotića, Kontreca i Kastelica. Još je jednu sjajnu utakmicu Zagreb odigrao u Flens Areni, 2015. godine. Izgubili su s pogotkom razlike, ali ta večer bila je večer Domagoja Pavlovića. U prvih dvadeset minuta postigao je osam pogodaka, do kraja susreta još jedan.

Nažalost, u zadnjoj sekundi teško se ozlijedio Luka Stepančić koji je zbog ozljede propustio Europsko prvenstvo u Poljskoj 2016. godine. Trener je bio Veselin Vujović, a što bi Vuja dao da ima igrače iz tog susreta. Osim Pavlovića i Stepančića tu su još bili Obranović, Kontrec, Šebetić, F. Ivić, Stevanović, braća Valčić...

– Imam osjećaj da smo napredovali, dobro smo kliknuli s novim trenerom i usvajamo sve njegove zamisli – rekao je Ante Gadža, srednji vanjski PPD Zagreba.

>> Pogledajte nastup seksi plesačica na košarkaškoj utakmici

Ključne riječi

Komentara 7

SK
sandra.kranjcec1976
11:38 09.10.2019.

Da, bitno je otkud je a ne što je postigao i kao igrač i kao trener, ovo može samo balkanska neznalica provaliti ... Kad Zagreb dovede opet u normalno stanje zatvoriti će takvima usta kao što je i 2016.

SK
sandra.kranjcec1976
11:38 09.10.2019.

Da, bitno je otkud je a ne što je postigao i kao igrač i kao trener, ovo može samo balkanska neznalica provaliti ... Kad Zagreb dovede opet u normalno stanje zatvoriti će takvima usta kao što je i 2016.

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
16:50 09.10.2019.

Koja pjesma?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije