Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ALEN TREBAO OSTATI

Cvitanović žali što juniori Dinama nisu dobri u školi

Dinamo juniori
Tomislav Dasović
13.04.2013.
u 14:00

- Kad sam došao, Dino Špehar je bio najviše kažnjavan igrač, a ja sam mu uzeo tri mjesečne plaće! Sad je promijenio pristup i najbolji je igrač - objašnjava Cvita.

Nakon polufinalne pobjede nad Interom (2:2, 6:5 nakon jedanaesteraca), danas (17 sati) Dinamovi juniori na turniru u Emiratima igraju finale, protiv domaćeg Al Aina. 10.000 dolara već je osigurano, a pobjednik će se kući vratiti sa 15.000 dolara.

I dok je vratar Mikulić bio junak, Igor Cvitanović u polufinalu je izvadio aduta iz rukava, džokera kojega interovci još nisu vidjeli. Propozicije to dopuštaju, pa je Dinamo u Al Ain iz Abu Dhabija doveo sjajnoga napadača kadeta Roberta Murića. Cvitanović ga obožava...

Murić je naše novo blago

– Nije on samo moj nego i ljubimac svih nas u klubu. Bogatstvo je imati tako nadarenoga igrača – govori Cvitanović o zagorskom golgeteru.

Murić je u momčad uskočio umjesto ozlijeđenoga Dine Špehara, dečka koji je kod Cvite ove sezone eksplodirao.

– Nakon što sam u travnju prošle godine preuzeo momčad juniora, Dino je zbog nediscipline bio naš najkažnjavaniji igrač. Uzeo sam mu tri mjesečne plaće. Međutim, Dino je iz toga nešto naučio, promijenio je pristup, prionuo je na rad i danas je on naš najbolji igrač i najbolji strijelac juniorske lige sa 20 pogodaka – kaže Cvitanović.

Špehar na ljeto završava juniorski staž. Je li potencijal za prvu momčad Dinama?  – Dino je u razini najboljih igrača u našoj školi i zaslužio je dobiti šansu.

U rukama ste imali i Alena Halilovića?  

– Žao mi je što sam Alena u juniorima imao samo dva mjeseca. On bi u tom pobjedničkom okruženju mogao dominirati i više iskazivati svoje potencijale nego u seniorima, gdje je za njega svaki trening velika, velika borba. Zato se sada i suočava s problemima – objašnjava Cvita, kojemu baš i nije pala sjekira u med ove sezone.

Naime, juniorsku kremu pokupili su mu najprije sesvetski Radnik (Plum, Ivančić, Marotti), pa Lokomotiva (Pavičić), pa prva momčad (Brodić, Halilović, Šimunović, Jedvaj). I s polovicom tih igrača Cvita bi se prošetao do naslova prvaka, a danas je u mrtvoj utrci s Osijekom (bodovno izjednačeni, Osijek dvije utakmice manje). Moguće je, dakle, da Dinamo i drugu sezonu zaredom ostane bez naslova iako Cvita iz ove generacije zaista izvlači maksimum. Igor, usto, vodi računa i o ponašanju svojih igrača izvan travnjaka pa ih kontrolira i u školi. Rezultati baš nisu impresivni...

Većina u dopisnoj školi

– Nisu bajni učenici, a i većina ih ide u dopisne ili večernje škole. Jako mi je žao što je tako jer uvjeren sam da se nogomet i redovna škola mogu uskladiti. Ali, to je problem za koji su odgovorni njihovi roditelji – zaključio je Cvitanović koji, po pravilniku Dinamove škole, roditeljima juniora ne dopušta da prisustvuju treninzima.

>> Dinamovi juniori pobijedili Inter i izborili finale!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije