Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga prvaka

Čudo(gorec) u Maksimiru! 
Vida spasio sezonu golom u 98.

dinamo
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
1/28
25.07.2012.
u 19:46

Činilo se da je sve već gotovo, a onda se "ukazao" Domagoj Vida koji je zabio u 98. minuti za 3:2.

Pa, ljudi, je li to moguće?, tako je Mladen Delić uskliknuo kada je Jugoslavija u samoj završnici pobijedila prije mnogo godina Bugarsku. Tako je bilo i jučer u Maksimiru, doslovce u posljednjoj sekundi sudačke nadoknade vremena Domagoj Vida glavom je pospremio u mrežu Alispahićevo ubacivanje i donio Dinamu pobjedu 3:2 koja ga vodi u 3. pretkolo Lige prvaka i dvoboje sa Sheriffom. Prva utakmica igra se 1. kolovoza u Moldaviji.

A već se činilo da se Dinamo nakon loše i bezidejne predstave oprostio ove sezone s Europom. Nakon 1:1 u Bugarskoj, u Maksimiru se kraj očekivao sa samo 2:2 na kontu.

Ruki za važne golove

Zdravko Mamić najavio je da će biti krah ako Dinamo u ovoj fazi natjecanja ispadne i bogme su plavi bili blizu neuspjehu. O, koliko su samo sreće imali! Konačno. Dinamo je opasno živio već u sedmoj minuti, Ibanez nije stigao presjeći loptu koja je išla Stojanovu, koji je pronašao Gargorova koji je s pet metara pucao preko vrata. No, Gargorov nije promašio pet minuta kasnije. Slobodni udarac s desne je strane izveo Stojanov, Kelava se bacio u prazno, a omaleni napadač Ludogoreca zabio je i doveo Bugare u prednost. Što i ne čudi jer u tom otvaranju Dinamo nije odigrao baš ništa. I kad je Dinamo skoro primio drugi pogodak nakon nespretnosti Ibaneza, stiglo je izjednačenje. S desne je strane ubacio Vrsaljko, a čovjek za važne golove Ante Rukavina glavom je snažno tukao pod samu prečku. Dotad je Dinamo igrao neshvatljivo: u grču, bez ideje, bez dubinske lopte i bez ijedne smišljene akcije. Više od pola sata plavima je trebalo da nešto naprave.

Sudac nije vidio ruku

Ali su brzo nakon postignutog gola opet bili u minusu. Marcelinho je iskoristio gužvu nakon slobodnog udarca i zabio, no sudac nije vidio da je Marcelinho rukom primirio loptu prije nego je doveo Ludogorec u novo vodstvo. Na odmor se otišlo s prednošću Bugara, apsolutno zasluženom, oni su igrali nogomet. A što je igrao Dinamo? Baš ništa, tu i tamo se dodavao u zadnjoj liniji, lako predavao suparniku loptu i omogućavao mu da planira svoje akcije. Kao da plavima prva utakmica nije bila dovoljna opomena. Sad su izgledali još jadnije, očito ni prva utakmica u Bugarskoj, kao ni susret s Interom, nisu bili slučajnost.

U 57. je Ludogorec ostao s igračem manje, Marcelinho je dobio drugi žuti karton zbog simuliranja 11-erca. I brzo je Dinamo zabio, opet Rukavina. Snašao se u gužvi i iz teške pozicije uspio zabiti. Stisnuo je Dinamo, stalno bio u šesnaestercu Bugara, imao i prilika. Lopta se stalno šuljala oko suparničkih vrata, ali dugo nije htjela u njih. Čačić je sve karte bacio na napad, prorijedio je zadnju liniju, ojačao vezu i napada u igri na sve ili ništa. I imao je sreće, velike sreće, jer ispalo je za plave – sve!

– Ovakav moral, ovakvu snagu koju su dečki pokazali... Bili smo mentalno stabilni! Dobili smo dva pogotka iz prekida, ali veseli me da zabijamo u ključnim trenucima. To govori da smo stabilni, to ne može biti slučajno, a osmjehnula nam se i sportska sreća – izjavio je nakon utakmice vidno uzbuđeno trener Dinama Ante Čačić, a junak Vida je dodao:

– Čestitam suigračima, potrošili smo se maksimalno. Pokazali smo karakter, dokazali smo da možemo. Neka ova pobjeda bude novi zalet!

 

Tijek utakmice:

90'+6 GOOOOOL!!! DINAMO JE ZABIO ZA 3:2! Strijelac je Vida!

90'+4 Žuti karton za Guelu.

90'+3 Žuti karton za Badelja

90'+2 Žuti karton za Golubovića zbog otezanja.

90' Igrat će se pet minuta nadoknade.

88' Zadnja izmjena u utakmici. Moti ulazi umjesto Ivanova.

85' Vrijeme polako curi, još je šest minuta do kraja plus sudačka nadoknada.

80' Umalo su si Bugari zabili autogol! Sammir je ubacio, a Barthe nespretno uklizao. No Golubović sjajno reagira.

79' Bugari su se u potpunosti povukli, igra se stalno pred vratima Ludogoreca.

76' Bakalov mijenja strijelca Gargorova.

75' Opasan ubačaje Peke s desne strane, Golubović brani krajnjim naporom.

74' Diddy Guela ulazi umjesto Stojanova.

72' Peko umjesto Beqiraja.

69' Dinamo pritišće, igrači Ludogoreca u panici izbijaju loptu iz 16 metara.

67' Barthe je dobio žuti karton nakon oštrog starta.

65' Sammir je dobio žuti karton.

62' Čop je zamijenio Calella.

60' GOOOOOL!!! DINAMO JE IZJEDNAČIO! Rukavina je ponovno zabio za plave. Napadač plavih iskoristio je zbunjenost bugarske obrane i postigao svoj drugi pogodak večeras.

57' ISKLJUČENJE KOD LUDOGORECA! Marcelinho je dobio žuti karton za simuliranje kaznenog udarca, a to mu je drugi žuti pa će Dinamo igrati s igračem više!

56' Jalovi su ovi Dinamovi napadi, Ludogorec je usporio ritam utakmice i prijeti iz kontri, a plavi ne mogu probiti obrambeni bedem Bugara.

54' Gargorov je opomenut žutim kartonom.

51' Ipak se Marcelinho vratio, riječ je bila samo o grčevima.

50' Ludogorecu se, čini se, ozlijedio strijelac drugoga gola Marcelinho.

46' Zamjena kod Dinama. Umjesto Ibaneza ušao je Alispahić.

45' Kraj prvoga poluvremena. Dinamo baš i nema razloga za optimizam. Ludogorec vodi, Bugari su bolja momčad u Maksimiru. Zvižduci navijača sve govore...

43' Pokušao je Badelj ljevicom iz prve nakon proigravanja Kovačića, ali lopta je otišla iznad grede!

35' GOL!!! LUDOGOREC VODI 2:1! Marcelinho je zabio pogodak nakon ubačaja Stojanova, ali Dinamovi igrači s pravom se bune. Brazilac je igrao rukom kad je primao  loptu.

33' GOOOOOL!!! DINAMO JE IZJEDNAČIO! Rukavina je ponovno strijelac. Vrsaljko je ubacio s desne strane, a Rukavina zabio glavom za 1:1

32' PRILIKA ZA LUDOGOREC! Petljao je Ibanez u obrani, Gargorov se dokopao lopte, no plavi su se spasili.

32' Žuti karton za Marcelinha.

29' Vrsaljko je imao sjajnu priliku za ubačaj, no njegova lopta prolazi daleko od svih Dinamovih igrača.

26' Žuti karton za Beqiraja.

24' Marcelinho je izbjegao zamku zaleđa, ali Dinamova obrana uspjela ga je sustići i uzeti mu loptu bez prekršaja.

22' Dinamovi navijači već su izgubili živce. Tribine zvižde Čačićevim igračima.

19' Dinamo se malo probudio, novi korner izborio je Ibanez, ali Sammirov korner otišao je ravno u ruke Golubovića.

18' Beqiraj se oslobodio dvojice igrača, ušao u 16-erac, pokušao igrati povratnu loptu, no bugarski igrač u zadnji tren uklizavanjem odbija loptu.

17' Pokušaj Vide nakon ubačaja Badelja iz kuta, no lopta ide visoko iznad gola.

17' Korner za Dinamo nakon Badeljeva pokušaja ubačaja.

13' Ludogorec, treba priznati, zasluženo vodi. Bolje su ušli u utakmicu od plavih koji su opet plaho ušli u dvoboj kao i u Bugarskoj.

12' GOL!!! LUDOGOREC VODI! Emil Gargorov zabio je glavom nakon ubačaja Stojanova s ruba kaznenog prostora! Napadač Ludogoreca pobjegao je Beqiraju koji ga je čuvao.

11' Plavi rade prekršaj na rubu 16-erca s desne strane. Opasna situacija pred Kelavinim golom.

9' Prva opasnija akcija plavih. Vrsaljko je pokušao ubaciti s desne strane nakon što je ušao u 16-erac, ali njegov pokušaj odbija bugarska obrana.

7' STOPOSTOTNA PRILIKA ZA LUDOGOREC! Ispao je Ibanez na lijevoj strani, Stojanov je proigrao Gargorova koji s pet metara promašuje prazna vrata!

6' U prvi minutama lopta je više na polovici Dinama

1' Počela je utakmica u Maksimiru!

Sastavi:

Dinamo: Kelava, Ibanez, Tonel, Vrsaljko, Vida, Calello, Kovačić, Sammir, Badelj, Beqiraj, Rukavina.

Klupa: Mitrović, Puljić, Ademi, Alispahić, Pokrivač, Peko, Čop.

Ludogorec: Golubović, Barthe, Dijakov, Minev, Guldan, Caicara, Genčev, Ivanov, I. Stojanov, Marcelinho, Gargorov.

Klupa: Čvorović, Choco, Moti, Kostadinov, Bakalov, Guela, Juninho Quixada.

Glavni je sudac Nijemac Felix Zwayer, a njegovi su pomoćnici Holger Henschel i Florian Steuer.

Ključne riječi

Komentara 279

OB
-obrisani-
19:58 26.07.2012.

kaj se ovaj ljevičarski izrod uspaničario, ja nisam prijetio, ja sam napisao lustracija metkom, brzinom od 6oo metara us sekundi zabranit će se četničkim skotovima koji su napali moju državu 91. a danas laju po forumima bilo kakvo javno djelovanje,e, dok to ne napravimo, dok ne zaustavimo oficire jna koji provaljuju i izbacuju hrvatske branitelje iz stanova samo sijete mržnju i pripremate teren za novi rat, a kad rat dođe, sve neprijatelje države,, sve koji na bilo koji način napadnu moju domovinu hrvatsku, i moj hrvatski narod, pa ma gdje živio lustrirat ću metkom, zapamti kad počrene novi rat, sve koji napadnu moj narod, zapamti bilo koji njegov dio lustrirat ću, da sam to bar prije radio pa da sam udbaške pse koji su širili glasine o prodaji vukovara riješio na licu mjesta, danas bi bilo bolje, bar bi se oficirčine jna bojale vratiti u državu,dok je mir slobodno laj , i po forumima i u životu, bar neće biti fulanja

OB
-obrisani-
23:23 25.07.2012.

....Razgrad.....

TO
tonny555
23:18 25.07.2012.

vaha gol je dan točno u 97-oj min i 32 sec. sad ako to nije 98-min ja ne znam

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije