Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNL: ZAVRŠNICA

Čudesna sezona: U zadnjem kolu se čak šest klubova bori za cilj, ili Europa ili ostanak

22.05.2021.
u 09:38

Hajduk u Europu, odnosno u Konferencijsku ligu, vodi pobjeda nad Lokomotivom (koeficijent 1,45; na Lokomotivu 6,80). Bude li neodlučeno u ogledu Rijeke i Gorice (a u njihovih 11 međusobnih ogleda samo je dva puta bilo neodlučeno), Gorica bi na kraju bila treća, a Hajduk četvrti

Dramatičan dan očekuje nas u Prvoj HNL. Uoči posljednjega kola lige, u borbi za još dva europska mjesta, računica je kristalno jasna.

Hajduk u Europu, odnosno u Konferencijsku ligu, vodi pobjeda nad Lokomotivom (koeficijent 1,45; na Lokomotivu 6,80). Bude li neodlučeno u ogledu Rijeke i Gorice (a u njihovih 11 međusobnih ogleda samo je dva puta bilo neodlučeno), Gorica bi na kraju bila treća, a Hajduk četvrti. Rijeku u Europu vodi samo pobjeda nad Goricom, ali i eventualni remi Hajduka i Lokomotive.

Jednako zanimljiva, vjerojatno do posljednje minute današnjih utakmica, bit će i borba za ostanak u ligi. Čak tri kluba mogu ispasti – Varaždin, Istra 1961 i Lokomotiva. Lokomotiva je teoretski najbliža ostanku, fali joj za takav uspjeh samo jedan bod, ali ide na gostovanje kod Hajduka kojem bodovi imperativno trebaju zbog plasmana u kvalifikacije za Konferencijsku ligu. No čak i da lokosi izgube, ispast će samo ako Varaždin istodobno pobijedi u Koprivnici, a Istra 1961 ne izgubi u Osijeku.

U svim ostalim kombinacijama lokosi su mirni. Istra 1961 s bodom u Gradskom vrtu sigurno ostaje dio elite u slučaju da Hajduk pobijedi Lokomotivu, jer Puljani imaju bolji međusobni skor od lokosa. 

Ključne riječi
HNL

Komentara 2

RO
roland
10:44 22.05.2021.

Istra i Varaždin ne smiju ispasti. Hajduk mora u borbu za Europu, a Rijeka je bolja od Gorice. Za Lokomotivom nitko neće žaliti, bit će to dio strategije borbe protiv Mamića, iako se u Lokomotivi godinama izuzetno kvalitetno radi, tako da će se Lokomotiva brzo vratiti u 1 HNL. Najradije bih po drug puta otišao kladionicu i uplatio 3 para, ali me je strah da se ne navučem.

DU
Deleted user
10:08 22.05.2021.

Hajduk -Lokomotiva 1 ....... Osijek - Istra X ..... Slaven - Varaždin 2 .... Rijeka - Gorica 1...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije