Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Međunarodni skandal

Ćosić dva sata prije finala doznao za istragu

Drago Ćosić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/2
06.09.2018.
u 20:00

Prema informacijama, u preprodaji na crnom tržištu našlo se ukupno 40 ulaznica, četiri za finalnu utakmicu i 36 za ostale. No, sve je otkrila Fifa.

HRT je ovih dana usred međunarodnog skandala, i to zbog dvojice svojih zaposlenika – uglednog sportskog komentatora Drage Ćosića i koordinatora za međunarodne poslove Saše Dedića. Oni su navodno sudjelovali u pokušaju preprodaje ulaznica za finalnu utakmicu Svjetskog nogometnog prvenstva na crnom tržištu.

Cijena – 20 tisuća eura

Ulaznice ipak nisu prodane jer je njihovu prodaju u posljednji trenutak blokirala Fifa (Svjetski nogometni savez) koja je od EBU-a (Europske unije javnih televizija) zatražila očitovanje kako su se ulaznice dodijeljene EBU-u pojavile na crnom tržištu. Da bi se sve razjasnilo, EBU je pojašnjenje zatražio od HRT-a jer su serijski brojevi na ulaznicama ukazivali da su dodijeljene HRT-u. Kako se doznaje, radi se o četiri ulaznice za finalnu utakmicu u Moskvi i još 36 ulaznica za ostale utakmice SP-a.

A navodno je cijena jedne ulaznice za finale na crnom tržištu dosegnula cijenu od čak 20 tisuća eura. Razumljivo, zbog tog su se skandala u četvrtak užarile telefonske linije na Prisavlju. Da bismo točno doznali o čemu se radi, zvali smo ravnatelja HRT-ova programa Renata Kunića, glavnog urednika svih HTV-ovih programa Brunu Kovačevića i samog Dragu Ćosića koji je finalnu utakmicu između Hrvatske i Francuske u izravnom prijenosu i komentirao. Kunić i Kovačević nisu uzvraćali na pozive, a Ćosić je samo rekao da ništa ne smije komentirati. Ipak, s HRT-a je stiglo priopćenje.

“Hrvatska radio-televizija pokrenula je postupak utvrđivanja povrede radne obveze za nekoliko svojih djelatnika vezano za zloupotrebu ulaznica za Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji, za utakmice na kojima je nastupila hrvatska nogometna reprezentacija. Nakon što su se četiri ulaznice za finale Svjetskog nogometnog prvenstva pojavile u prodaji, Fifa je zatražila od EBU-a, čiji je HRT član, objašnjenje o okolnostima pojavljivanja spornih karata u prodaji. Odmah nakon zaprimljene službene informacije od EBU-a, HRT je poduzeo sve potrebne mjere i radnje te o tome obavijestio nadležna državna tijela radi provođenja daljnjih izvida”, stoji u priopćenju HRT-a.

U želji da dodatno razjasnimo cijelu ovu prilično sramotnu situaciju u kojoj se našla naša javna televizija, s pitanjima smo se obratili i Svjetskom nogometnom savezu i Europskoj uniji javnih televizija, ali do zaključenja teksta odgovore nismo dobili. A pritom nas je zanimalo i to hoće li EBU na bilo koji način sankcionirati HRT zbog te afere.

Jedna ipak prodana?

I dok se službena reakcija HRT-a svela na šturo priopćenje, iz prisavskih se kuloara ipak doznaju prilično zanimljivi detalji. Tako je, navodno, sam Ćosić dva sata prije izravnog prijenosa finalne utakmice između Hrvatske i Francuske nazvao HRT i kazao da je Fifa pokrenula istragu o preprodaji spornih ulaznica.

Pritom je, kako doznajemo, Ćosić zamolio da se u idućih nekoliko sati ne stvara skandal jer bi ga Fifa, da se stvar zakotrlja, najvjerojatnije u posljednjem trenutku suspendirala s komentatorske pozicije i nastala bi afera uoči najvažnije utakmice. Ćosić je tom prilikom navodno rekao da je karte nabavio za jednog svog prijatelja.

Ova afera sada pojašnjava zašto je Drago Ćosić nakon povratka iz Rusije medijski jednostavno nestao. K tome, neke informacije kažu da je od četiri sporne ulaznice za finalnu utakmicu u Rusiji koje su se našle na crnom tržištu, prodaja triju ulaznica blokirana, dok je jedna ipak prodana, i to navodno vlasniku jednog hrvatskog tjednika i niza portala.

– Za ovaj se skandal ne bi ni doznalo da cijelu istragu nisu pokrenuli Fifa i EBU. I sad imamo sramotu. No, iste su se stvari s preprodajom ulaznica događale i prije samo što nisu bile otkrivene – govori nam kolega s HRT-a.

>> Pogledajte i kako je slušateljica na Radio Sljemenu objasnila kako je dobila mirovinu 

Ključne riječi

Komentara 93

DU
Deleted user
20:13 06.09.2018.

ciganluk na hrt-u. nista cudno. tako nam citava drzava funkcionira

PR
prajdali100
20:26 06.09.2018.

Tko bi to rekao !!!! Plaćamo lopovluk i javašluk ! Sve odgovorne treba otjerati, od informativnog do sportskog programa.Ostao je samo jugo šljam.

DE
deda1234
21:01 06.09.2018.

80 kuna hrt

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije