Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP Sankt Peterburg

Ćorić se uspio vratiti iz izgubljene situacije i proći u četvrtfinale

Borna Ćorić
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/3
19.09.2019.
u 15:07

Ćorić će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika susreta između Norvežanina Caspera Ruuda i Talijana Salvatorea Carusa

Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Sankt Peterburgu nakon što mu je Mađar Marton Fucsovics predao dvoboj 2. kola kod rezultata 6:7 (5), 7:5, 3:0 za našeg igrača.

Ćorić je protiv Fucsovicsa bio u izgubljenoj poziciji nakon što je Mađar dobio prvi set u tie-breaku. U drugome je vodio sa 4:3 i imao servis. No, Ćorić je odmah vratio izgubljeno, a nakon što je osvojio sedam od posljednjih osam gemova u meču, Fucsovics je predao.

Sve do rezultata 3:3 u drugom setu niti jedan igrač nije uspio oduzeti servis suparniku, a onda je Ćorić pokleknuo napravivši dvostruku servis pogrešku na break-loptu. Ipak, naš najbolje rangirani igrač uspio je ekspresno vratiti zaostatak, da bi se ključnim pokazao 11. gem drugog seta.

Tada je Ćorić uspio spasiti dvije break-lopte i ipak povesti sa 6:5 te prebaciti pritisak na Fucsovicsa koji je morao zadržati svoj početni udarac kako bi osigurao još jedan tie-break. Mađar je odlično krenuo i stigao do 40:0, no potom je Ćorić osvojio pet poena zaredom i poravnao rezultat u setovima na 1:1.

U tri gema odigrana u trećem setu Ćorić je pogodio osam od devet prvih servisa i lagano dva puta zadržao svoj početni udarac dok je Fucsovics pogodio tek jedan od šest svojih prvih servisa, napravio dvije dvostruke pogreške, drugu baš na break-loptu Ćorića te prilikom izmjene strana odlučio predati susret.

Ćorić će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika susreta između Norvežanina Caspera Ruuda i Talijana Salvatorea Carusa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije