Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAJDUKOV TRENER ĆIRO BLAŽEVIĆ

Ćiro: Žalim za šansama, mogli smo im održati lekciju

12.09.2005.
u 18:00

Ražanj mu je već bio pripremljen. U najgorem mogućem trenutku morao je Dinamu pod noge. Dinamu koji je protiv Ćirinog Hajduka želio proslaviti tisućiti prvenstveni pogodak. A to bi značilo tri lopte u Pletikosinoj mreži. Euforija je zahvatila Dinamove pristaše. Kakvu su priču imali. Dinamo pomeo Hajduk, Niko i Ćiro potučeni u Maksimiru. Euforija se, kako se bližila utakmica, pretvarala u bahatost. A bahatost je, povijest dvoboja Dinama i Hajduka kazuje, uvijek bila kažnjena. Baš kao što nikada nije bilo navijačkih nereda kada su se danima najavljivali.

Provesti dane prije derbija u Zagrebu, a imati etiketu dolaska iz Splita značilo je tapšanje po ramenu. I rečenicu: "Dobit ćete tri-četiri komada." Oni realniji i skromniji govorili su o dvici.
Splitska priča bila je malo drukčija. Premda je uprava najavila kako Ćiro ima potporu, malo je tko vjerovao da će ostati izgubi li protiv Dinama. Uostalom, i Ćiro je između redaka govorio o kapitulaciji. A malo je tko vjerovao da se Hajduk može vratiti neporažen iz Zagreba.

Kad tamo, žaba iz poljudske močvare u maksimirskoj šumi pretvorila se u ratnika.
- Znao sam ja da će se pretvoriti. Nikada u karijeri nije bilo momčadi i igrača na koje nisam mogao prenijeti svoje psihološko stanje. S ovima mi je trebalo malo dulje, ali uspio sam. Zato što sam ja trener - kao da čujemo Ćirine riječi.

Niko Kranjčar mogao mu je donijeti veliko slavlje. Koje je ostalo na vratnici. Najprije Ćiro nije žalio. Mogao je biti bahat i pričati o najboljoj prilici. Ali, ne. Nakon utakmice zavrtio je priču.
- Ne bi bilo pošteno da smo pobijedili.

Tek mu je noć otvorila oči. Valjda se sjetio posljednjih dana strepnje.
- Žalim za tri prilike koje smo imali. Cjelokupnom podcjenjivačkom pristupu koji je dominirao uoči derbija mogli smo očitati lekciju. Ovako, kada je pobjeda izostala, bila je to polulekcija.
Tek će u razradi utakmice spomenuti stvarne razloge zbog čega Hajduk nije osvojio tri boda.
- Bartulovićev učinak u napadu nije bio onakav kakav sam očekivao.

A Munhozov nas je izlazak poremetio. On ih je pola sata vrtio i čekalo se kada će otići do kraja - objasnit će Blažević.
Napunjen energijom predstave koja obećava, Ćiro dalje kroči Splitom. No, neće imati vremena za spavanje na lovorikama. Svjestan je Blažević toga. U subotu u Poljud stiže Rijeka.
 Ali, Ćiro bi još malo uživao u zagrebačkoj noći. Ima još dana do subote. Tek će reći:
- Rijeka? Ima lijeka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije