Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
baklave, urmašice, tufahije

Ćiro i ''sinovi'' u Novom Vinodolskom kao na Ilidži!

Ćiro Blažević
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/5
10.11.2009.
u 20:44

Izbornik BiH Ćiro Blažević svoju je momčad na pripreme za dokvalifikacijske utakmice s Portugalom doveo u Novi Vinodolski. Tretman im je toliko dobar da se osjećaju kao kod kuće.

- Svi ljudi odnose se prema nama sa simpatijama i moram biti zahvalan domaćinima na naporu koji ulažu da imamo besprijekorne uvjete za trening i boravak. Sine, ma osjećamo se kao da smo na Ilidži!, bio je u utorak u Novom Vinodolskom pun riječi hvale izbornik BiH Miroslav Ćiro Blažević.

Jasno, primorsko turističko mjesto na oko 25 kilometara od njegove kuće u Kraljevici bio je logičan izbor, s obzirom na to da je u kompleks Novi spa, hotels & resort radi provjere uvjeta dolazio čak tri puta. Od svojih se štićenika nije htio razdvajati, pa tako u Novi nije došao u svom novom porscheu, nego se vozio u autobusu, a nije otišao ni do svoje kuće.

Dok su igrači smješteni u dvokrevetne sobe, Ćiro je dobio na raspolaganje “junior suite”, prema riječima direktorice prodaje i marketinga Zvonimire Orešar, najljepšu hotelsku sobu – apartman na četvrtom katu. Noćenje u njemu ljeti stoji 255 eura, sada 205. Noćenje po osobi u sobama nogometaša ima sezonsku cijenu 225 eura, sada 175. Gotovo sve od 1500 postelja kompleksa prazne su, pa Ćirina reprezentacija ima poseban tretman.

Na raspolaganju su igračima otvoreni i zatvoreni bazen s grijanom morskom vodom, finska i turska sauna, teretana na dvije razine od 600 četvornih metara, a od svega toga Ćirinim izabranicima najdraži je – stolni tenis. S obzirom da spa centar radi do 22 sata, zbog reprezentacije su ponudili i produljenje radnog vremena. No, kaže Z. Orešar, među Ćirinim je zmajevima rijetko viđena disciplina, pa nakon 23 sata igrači moraju biti u sobama. Nema ništa ni od zvijezdama svojstvenih zahtjeva.

– Jedino su od nas tražili da iz minibarova u sobama uklonimo alkoholna pića i gazirane napitke – kaže Z. Orešar.

Što se tiče hrane, priprema je osoblje hotela prema jelovnicima prilagođenim sportašima, a riječ je o puno voća i povrća, te bijelome mesu. Slastičari su se potrudili pa rade bosanske specijalitete, baklave, urmašice i tufahije, a da se o svemu vodi računa dokazuju i primjerci sarajevskog tiska na šanku bara pored recepcije.

– Sve je odlično, i hrana, i smještaj, i uvjeti – oduševljeno je rekao Edin Džeko i dodao:

– Novi je pun pogodak, nema napetosti koja bi nas pratila da se pripremamo na Ilidži kraj Sarajeva.

Ključne riječi

Komentara 7

SO
sony
13:35 11.11.2009.

Robert Enke ostavio je oprostajno pismo svojoj porodici i svom klubu u kojem pise da se ispricava za svoje ne priznanje o psihickoj bolesti

VL
vladek
11:03 11.11.2009.

neka te \"talenti\"kritiziraju,vrati se u Dinamo,

OB
-obrisani-
22:57 10.11.2009.

laka mu zemlja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije