Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
savladao chardyja

Čilić prvi put u četvrtfinalu Wimbledona

čilić
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/3
30.06.2014.
u 17:36

Kiša je u prvom setu pri rezultatu 6:6 u 13. igri nakratko prekinula meč, a kada su nastavili, Međugorac je osvojio set (10:8)

Marin Čilić pobijedio je Francuza Jeremyja Chardyja sa 3:0 (7:6, 6:4, 6:4) u osmini finala Wimbledona te prvi put u karijeri izborio nastup među osam najboljih na legendarnom turniru.

Kiša je u prvom setu pri rezultatu 6:6 u 13. igri nakratko prekinula meč, a kada su nastavili, Međugorac je osvojio set (10:8).

Marin je slomio Francuza sjajnim početnim udarcem, iskoristivost prvog servisa bila mu je 88 posto, a pogodio je i čak 33 asa. Iako je Chardy imao četiri prilike za obrat, Čilić mu nije dopustio da realizira ni jednu od njih. Malo nesigurnosti (ili nestrpljenja) pojavilo se kod Marina kad je servirao za meč, propustio je tri-meč lopte, ali nije i četvrtu.

Ovom pobjedom Čilić je ujedno osvetio sunarodnjake Ivu Karlovića i Ivana Dodiga koje je Francuz, inače 42. igrač svijeta, ove godine već savladao.

Meč na terenu 18 trajao je 2 sata i 12 minuta.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

– Možda je Chardy široj publici manje poznat jer nema kontinuitet vrhunskih rezultata, ali je vrlo neugodan, potpuno drukčiji od svih s kojima sam ovdje igrao i sjajno servira – hvalio ga je Čilić uoči dvoboja.

Međugorca u četvrtfinalu očekuje prvi nositelj Novak Đoković. Srpski tenisač je bez većih poteškoća svladao Joa-Wilfrieda Tsongu sa 6:3, 6:4 i 7:6.

>>Čilić sa Chardyjem ima treću priliku ući u četvrtfinale Wimbledona

>>Protiv Jeremyja Chardyja moram odigrati svoj najbolji tenis

Komentara 9

MA
markopa
18:28 30.06.2014.

Bravo Marine.

MA
markozg5
18:40 30.06.2014.

Čestitke Čiliću i ne treba se s time zadovoljiti, ima potencijala i za stepenicu više.

FR
Franciskoo
18:33 30.06.2014.

E sad dolaze igrači iz prvih deset, a Čilić se protiv njih redovito stisne, valjda će nas ovog puta ugodno iznenaditi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije