Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STARTAO POBJEDOM

Čilić: Roland Garros sam osvojio kao junior, nadam se da ću doći do finala među seniorima

Marin Čilić
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
27.05.2019.
u 00:30

- Volim biti ovdje na pariškoj zemlji za Roland Garros me vežu lijepe uspomene, još tamo od 2005. kada sam osvojio ovaj turnir u juniorskoj konkurenciji.

Dva od dva, učinak je hrvatskih predstavnika na otvaranju ovogodišnjeg Roland Garrosa. I Marin Čilić i Petra Martić sigurno su prošli prve prepreke, ali i pokazali da mogu na zemlji odigrati jako dobro i da drugo kolo ne treba biti njihov krajnji domet.

Marin je odigrao solidan meč, sa 6:3, 7:5, 6:1, uz 13 asova, pobijedio je Talijana Thomasa Fabbiana. Dojma smo da je naš najbolji tenisač posao mogao obaviti i jednostavnije i brže, ali slabo je koristio prilike za obrat (8 od 20), pa je zbog toga odigrao nekoliko jako dugih gemova i na terenu ostao dva sata i 10 minuta. No, pobjedi se ne gleda u zube, nije joj gledao ni Čilić:

Za treće kolo s Dimitrovom

- Kako je igrati u nedjelju? Lijepo je kad se pobijedi. No, prije tri godine sam izgubio (od Argentinca Trungellitija, tada 166. tenisača svijeta!? - op. a.). Sada je bilo puno bolje, posebno sam dobro odigrao posljednjih 10-ak gemova - kazao je Čilić u odgovoru na pitanje službenog spikera na stadionu, bivšeg tenisača Cedrica Piolinea.

Međugorac je uistinu dominirao u završnici meča, Talijan je u drugoj dionici pri vodstvu od 5:4 servirao za set, ali Marin se uspio oduprijeti i od sljedećih 10 gemova osvojiti - devet.

- Volim biti ovdje na pariškoj zemlji - napomenuo je Marin u nastavku razgovora - za Roland Garros me vežu lijepe uspomene, još tamo od 2005. kada sam osvojio ovaj turnir u juniorskoj konkurenciji. Nadam se da ću jedne godine doći do finala i među seniorima te da ću se boriti za vrijedan trofej - poručio je.

Za prolaz u treće kolo Marin će se boriti sa starim znancem Bugarinom Grigorom Dimitrovom protiv kojega vodi s 4-1 u pobjedama. No, igrali su na tvrdim podlogama, u Bulonjskoj šumi će se prvi put sučeliti na zemlji.

Dimitrov je u prvom kolu vodio veliku borbu sa srpskim povratnikom Jankom Tipsarevićem, poveo je s 2:0 u setovima, ali je Janko izjednačio, da bi na kraju Bugarin slavio sa 6:3, 6:0, 3:6, 6:7 (4), 6:4.

Petra obranila lanjske bodove

Martić je sjajno krenula, Tunižanki Ons Jabeur, solidnoj suparnici, 56. na WTA listi i bivšoj osvajačici juniorskog Roland Garrosa, prepustila je samo tri gema, pobijedivši je sa 6:1, 6:2. Petra je tako obranila prošlogodišnje drugo kolo i svaka nova pobjeda značit će napredak na WTA listi sa sadašnjeg 31. mjesta (najbolji plasman joj je 28. mjesto). Ne zaboravimo da je Splićanka ove godine bila odlična na zemlji: osvojila je Istanbul i igrala polufinale Charlestona.

Donna Vekić neće se u prvom kolu sučeliti s Britankom Katie Boulter, 112. na WTA listi, nego s Ruskinjom Ljudmilom Samsonovom, 161. tenisačicom svijeta. Britanka je znala da je ozlijeđena (leđa) i da neće moći nastupiti, ali iskoristila je propozicije, “upisala se” i uzela polovicu nagrade koja ide sudionici turnira koja ispadne u prvom kolu. To nije mali novac - 23.000 eura ili oko 170.000 kuna - i mnogi će reći da to nije pošteno i moralno. Možda i nije, ali je u skladu s pravilima.

Naime, budući da su proteklih godina mnogi tenisači nespremni ili ozlijeđeni nastupali u prvim kolima i potom predavali mečeve samo kako bi uzeli novac, organizatori Roland Garrosa su lani, najviše zbog publike, modificirali pravila. Tako su natjecateljima omogućili da nešto zarade čak i ako predaju meč uoči samog izlaska na teren, što je Boulter lukavo iskoristila.

Od turnira se već u prvom kolu oprostila peta nositeljica Njemica Angelique Kerber, lanjska pobjednica Wimbledona, kojoj tako nije pošlo za rukom da eventualnim osvajanjem Otvorenog prvenstva Francuske kompletira sva četiri Grand Slam turnira. Bolja od nje bila je nova mlada Ruskinja, 18-godišnja Anastasja Potapova, sa 6:4, 6:2. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije