Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP PEKING

Čilić razočaran: Bit ću bolje kad prespavam

Marin Čilić
AFP
11.10.2009.
u 13:05

Odličan tjedan u Pekingu, najbolji hrvatski tenisač nije uspio završiti osvojenim turnirom. Od Čilića bolji je, sa 6:2, 7:6 bio drugi nositelj Novak Đoković.

Čilić je sjajno otvorio meč, bio je bolji na startu, a u uvodnom je gemu imao čak tri break-lopte, ali ih nije iskoristio jednako kao i još dvije u petom gemu prvog seta pri rezultatu 2-2. Potom je pala kiša, te su igrači morali nakratko prekinuti dvoboj kod rezultata 2-2 i 40-40 na servis Đokovića.

Nakon povratka na teren Čilić je stvorio još jednu break-priliku, ali ju je opet propustio realizirati nakon čega je uslijedio drastičan pad u igri te gubitak četiri uzastopna gema.

 - Izgubio sam ritam. Krenuo sam jako dobro u meč. Nakon prekida vratio sam se hladan i trebalo mi je ponovno vremena da me krene. Imao sam i nesreću da je Novak igrao jako dobar tenis - rezimirao je Čilić nakon meča.

U drugom setu Čilić je čak tri puta oduzimao servis Đokoviću, ali nije uspio dobiti ga i dovesti meč u neizvjesnost. Do prvog breaka dolazi već u prvom gemu, ali kod vodstva 3-2 gubi svoj početni udarac. Čilić je ponovo imao priliku odvesti meč u treći set kod vodstva 5-4 uz servis, kao i kod 6-5 uz servis, ali ga u tim trenucima početni udarac nije služio, što je Đoković znao iskoristiti.

- Razočaram jesam, no siguran sam da ću se osjećati bolje kad prespavam. Odigrao sam ovdje nekoliko vrlo dobrih mečeva, uživao igrajući pred pekinškom publikom i, sve u svemu, mogu biti zadovoljan - izjavio je hrvatski tenisač na završnoj ceremoniji turnira.

U tie-breaku je srpski tenisač kod vodstva 3-2 oduzeo oba servisa Čiliću, a hrvatski tenisač nije uspio kreirati preokret.

Bio je ovo četvrti međusobni ogled Čilića i Đokovića i četvrta pobjeda srpskog igrača koji je njome došao do trećeg ovosezonskog naslova i 14. ukupno u karijeri.

- Tajna moje pobjede? Nema je. Među nama dvojicom nema tajni. Sve mečeve koje smo dosad igrali bili su vrlo izjednačeni. Bio je i ovaj, a Marin je na trenutke igrao odlično. Mislim da sam dobio jer sam imao više živaca - sažeo je dojmove pobjednik, koji turnir napušta bogatiji za 500.000$ novčane nagrade i 500 ATP bodova, te će od sljedećeg tjedna ponovno zasjesti na treće mjesto ATP renkinga.

Čilić je zaradio 230.000$ i 300 ATP bodova. Ovim je finalom došao nadomak granice od 2 milijuna dolara zarade od novčanih nagrada. Trenutačno je na točno 1.991.535$.

Porazom je Čilić pokvario svoj stopostotan učinak u finalima budući je osvojio sva tri prethdona turnira u kojima je dogurao do završnog meča (New Haven, Chennai, Zagreb).

ATP Peking, finale:
Đoković (2) - Čilić (8) 6-2, 7-6(4)

Ključne riječi

Komentara 20

MI
miliceto
16:48 11.10.2009.

HAHAHA ! ! ! Sada mi je jos lepse kada cujem ovako jadan komentar.

MI
miliceto
17:09 11.10.2009.

hahaha, vidim i ti je dobro pises,a odvratna ti je. Ko li te nauci?

AN
Andreeejjj
13:24 11.10.2009.

U bratskom finalu, pobijedio je bolji! Bravo decki, posebno Đokovoć!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije