Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najbolji hrvatski tenisač

Čilić otkrio kako će popraviti formu koja ove sezone malo oscilira

21.05.2019.
u 23:02

Marinova Zaklada organizira priredbu “Gem, set – Hrvatska” s koje će cijeli prihod ići za gradnju multifunkcionalnog sportskog igrališta u selu Tordincima, u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Priča je rođena lani na Korčuli, nekoliko dana nakon SP-a u Rusiji na kojemu su naši nogometaši osvojili srebro.

Marin Čilić bio je na pripremama za američku turneju, pa se malo družio s Lukom Modrićem i Mateom Kovačićem, a za dvoboj teniskih parova trebao im je četvrti. Razglasilo se to po društvenim mrežama...

Tordinci između 49 škola

– I puno ih se javilo, prije svih Šime Vrsaljko i Dejan Lovren. Tako smo mi iz te male zafrkancije, tražeći četvrtog, došli na ideju da naše najbolje sportaše, razasute po svijetu, okupimo na jednom mjestu kod kuće i da organiziramo turnir humanitarnog karaktera. Odazvali su se svi koji su slobodni u tom terminu – otkriva Marin čija će Zaklada organizirati priredbu “Gem, set – Hrvatska” s koje će cijeli prihod ići za gradnju multifunkcionalnog sportskog igrališta u selu Tordincima, u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

1/5

Dogodit će se to 12. lipnja na zagrebačkoj Šalati, a nastup su, među ostalima, potvrdili Luka Modrić, Ivan Rakitić, Dejan Lovren, Valent i Martin Sinković, Ivan Dodig, Mate Pavić, Sara Kolak, Ana Konjuh, Dina Levačić, Bogdan Bogdanović, Ivan Klasnić i mnogi drugi.

– Puno nas dolazi iz malih sredina i znamo koliko je za bavljenje sportom potrebna infrastruktura. Ovo je i poruka našoj djeci kako je bitno baviti se sportom. Nadam se da će iz tih škola i iz novih dvorana izrasti još puno vrhunskih sportaša.

Osnovna škola u Tordincima izabrana je na natječaju Zaklade na koji se prijavilo 49 škola iz manje razvijenih županija?

– U Tordincima nemaju ni sportsku dvoranu, ni sportsko igralište, pa će im ovakav jedan poligon dobro doći. Sretni smo što s ovakvom priredbom možemo tim klincima pomoći u zdravom razvoju i bavljenju sportom.

Ulaznice neće biti jedini prihod, pripremate i neke popratne aktivnosti?

– Organizirat ćemo i neku nagradnu igru, možda tombolu, aukciju dresova sportaša sudionika turnira, tako da skupimo što više novca i da što prije započnemo s gradnjom. Zamišljeno je da par čine jedan tenisač i jedan drugi sportaš.

A tko će biti vaš partner?

– Luka Modrić. I mi smo zasad jedini poznati par, ha-ha...

>> Pogledajte što voze hrvatski reprezentativci

1/17

Radim ovih dana koliko mogu

Vaša sezona na Touru ne ide baš najbolje (9-8), no glavni turniri, Roland Garros i Wimbledon, tek dolaze?

– Malo sam ove sezone oscilirao s formom. Bilo je tu svega, sanacije ozljede koljena, nekoliko poraza koji su mi onemogućili da uđem u pravu natjecateljsku formu, ali sezona je duga i gledam prema naprijed. Stižu dva nova Grand Slam turnira i nadam se da mogu opet ostvariti sjajan rezultat. Radim ovih dana koliko god mogu i vjerujem da će prava forma doći kroz neko vrijeme, nadam se što prije. Volim ovaj europski dio sezone u kojem je puno tih jakih turnira. U posljednje dvije sezone na njima sam postizao odlične rezultate, pa se nadam da ću nastaviti u tom smjeru.

Razmišljate li o osnaživanju stožera, većina igrača iz vrha ima po dva trenera?

– To mi je konstantno u mislima i baš sam razgovarao s trenerom Ivanom Cinkušem oko toga. Razmišljam o ubacivanju još jednog trenera u stožer, čisto da dobijem i neku drugu perspektivu, neko drugo viđenje, a i da se Ivan ponekad malo i odmori.

>> Pogledajte nastup seksi plesačica na košarkaškoj utakmici na vrhu teksta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije