Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE VOLE UPRAVU

Cibona usred Beograda srušila Partizan, a navijači podivljali: 'Mrš bre, gasi klub'

Foto: Partizan NS/ ABA liga
1/6
06.03.2021.
u 21:54

Cibona je do pobjede protiv Partizana u Beogradu nakon 10 godina stigla u vrlo neizvjesnoj završnici u kojoj su oba sastava imala nekoliko prilika privesti susret u svoju korist

Baš kada su dežurni skeptici među Ciboninim pristašama počeli pričati kako ovakva Cibona ne može nikoga dobiti u gostima, dogodilo se to na najmanje očekivanom mjestu. Usred Beograda i to protiv Partizana (90:87, 80:80), prvi put nakon 2009. godine, a crno-bijelima je ovo bio šesti uzastopni poraz u regionalnoj ligi.

A izborili su to vukovi čak i sa dodatno skraćenom rotacijom, ovaj put i bez krilnog-centra Damira Markote koji se prije susreta nije osjećao dobro pa je ostavljen po strani. No, zato su briljirali 18-godišnji kapetan Roko Prkačin (23 koša, 9 skokova) i Toni Nakić (23 koša, sedam trica) a u penal-završnici vrlo hladnokrvan bio je Mateo Drežnjak koji je pogodio tri od četiri slobodna bacanja. Nakon onog promašenog bacanja na 90:87 Partizan je dobio priliku da s eventualnom tricom preko cijelog terena izbori drugi produžetak, no Dangubić nije bio te sreće kao i Kecman 2010. u Zagrebu. Doduše, ovo je bilo vrlo blizu, lopta je pogodila obruč ali u njega nije i ušla.

Najvažnija Nakićeva trica bila je njegova sedma devet sekundi prije isteka osnovnog dijela igre s kojom su cibosi izborili produžetak (80:80) što je ustvrdio i trener domaćina Sašo Filipovski:

- U minuti odmora bio je dogovor da nikako ne dozvolimo šut za tricu, no naš igrač je pao i Nakić je ostao sam. No, osim posljednje obrane imali smo i posljednji napad ali ga nismo iskoristili (op.p. Jaramaz je promašio tricu).

A u dodatnih pet minuta Cibonin junak bio je već spomenuti Drežnjak koji je sam zabio sedam od Ciboninih deset koševa. Staložen s crte za slobodna bacanja bio je i Darko Planinić (15 koševa, 5 skokova) pa se cibosi u Hrvatsku vraćaju s velikim plijenom i sedmom pobjedom u ovosezonskoj ABA ligi koja ih udaljava od dna regionalne lige.

Foto: Partizan NS/ ABA liga

- Nama je svaka utakmica jako važna, svaka nam može značiti puno u borbi za život i ostanak u Prvoj ABA ligi. Znali smo da Partizan ima problema s ozljedama (op.p. Zagorac), no i mi smo imali kraću rotaciju. Moji momci izašli su na parket tako da je svako od njih stavio klub ispred osobnih ambicija. Bili smo tim - naglasio je Cibonin trener Vladimir Jovanović čija je momčad susret završila bez razigravača jer su i Radovčić i Gnjidić (u produžetku) ispali s pet prekršaja.

I dok stratega vukova već u nedjelju u 17 sati čeka gostujuća utakmica domaćeg prvenstva u Osijeku, njegova kolegu Filipovskog čekaju teški trenuci. A on je već nakon utakmice od novinara bio priupitan hoće li dati ostavku koju prizivaju i Partizanovi navijači koji ga u twitter komunikaciji nisu štedjeli.

Evo što su sve Partizanovi poklonici napisali treneru Filipovskom i predsjedniku kluba Ostoji MIjailoviću: "Gasi klub", "Marš iz Partizana bagro", "Digao sam od vas ruke stoko", "Filipovski mrš bre", "Filipovski budi častan i idi", "Ostoja je za likvidaciju", "Ostoja, bruko jedna od čoveka".

Izvjesni Zoran Gavranović, koji se očito naslađuje, na Facebook stranici ABA lige napisao je pak sljedeće:

- E ovo je ono što ja pričam godinama. Partizan ne zna igrati na domaćem terenu. Ako nema par tisuća navijača da se deru i urlaju. Partizan u košarci ne umije bez navijača i njihovog loženja. To je ono kada kažem da dobijaju na "buku i galamu".

Foto: Partizan NS/ ABA liga

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar gradjanskirat
gradjanskirat
22:56 06.03.2021.

Tukli se hrvati u glavnom gradu, izgubise grobari...

MD
mala_domejana
22:28 06.03.2021.

Večernji u korotu.

DU
Deleted user
23:43 06.03.2021.

Dugo je trajala suša, 10 godina. I bili su Partizanovci bolji. No sada je pošteno i korektno reći da su zasluženo Cibonaši pobijedili!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije