Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetski kup u Osijeku

Četiri odličja za hrvatske gimnastičare, Marković zlatni

Gimnastika (1)
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/11
06.11.2010.
u 21:23

Četiri puta penjali su se na postolje hrvatski gimnastičari prvog finalnog dana svjetskog kupa u Osijeku.

Osječanin Tomislav Marković pred oko 2.5000 svojih navijača bio je najbolji na parteru, Robert Seligman osvojio je srebro, a Filip Ude broncu na konju s hvataljkama, dok je Tijana Tkalčec na preskoku završila drugoplasirana.

- Imao sam veliku tremu. Puno je teže nastupati kod kuće, ipak se moram dokazati pred svojim navijačima. Bio sam u dvije situacije u kojima sam mogao pasti, ali sam ih nekako "iz peta" izvukao da se ne osramotim - iskreno je priznao zlatni Marković.

Ahilova tetiva koštala ga je nastupa na Svjetskom prvenstvu, a ozljedu još vuče.

- Morao sam popiti dvije tablete da bih uopće nastupio - kaže Marković koji će nakon nastupa u Glasgowu na šest tjedana strogog mirovanja kako bi se zaliječio.

Filip Ude je pak svoj nastup na parteru završio kao petoplasirani Seligman i Ude nisu mogli bolje od sjajnog Mađara, svjetskog prvaka, Krisztiana Berkija. Čudio se Berki punim tribinama, "na takvo što nisam naviknuo na gimnastičkim natjecanjima", ali se nije dao omesti.
- Berkija ćemo zajedno skinuti. Kad-tad će pasti - našalili su se Seligman i Ude.

Tijana Tkalčec ozljedila je petu u kvalifikacijama i još u subotu ujutro nije znala hoće li uopće nastupiti u finalu. "Pokrpala" ju je kanadska fizioterapeutkinja.

Posljednjeg dana Svjetskog kupa u Osijeku nastupit će troje hrvatskih gimnastičara - Filip Ude na ručama, Mario Možnik na preči, a Tina Erceg na parteru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije