Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jaroslav Silhavy

Češka potvrdila ime novog nogometnog izbornika

Nigerija - Češka
Foto: Reuters/Pixsell
18.09.2018.
u 15:46

Silhavy će voditi Češku kao izbornik prvi put sredinom listopada u utakmicama protiv Slovačke i Ukrajine u Ligi nacija.

Jaroslav Silhavy (56) novi je izbornik češke nogometne reprezentacije i na tom će mjestu zamijeniti Karela Jarolima koji je smijenjen nakon niza osrednjih rezultata, objavio je u utorak Češki nogometni savez (FACR).

Silhavy je s FACR-om potpisao ugovor koji vrijedi do kraja kvalifikacija za Euro 2020. godine.

"To je logičan izbor. Jaroslav Silhavy iza sebe ima brojne uspjehe", izjavio je predsjednik FACR-a Martin Malik.

Bivši reprezentativac i obrambeni igrač (četiri nastupa za reprezentaciju), Silhavy je rekorder po broju utakmica odigranih u prvoj čehoslovačkoj ligi, a zatim u češkoj (465 utakmica od 1979. do 1999.) i to u dresu Crvene zvijezde Cheb, praške Slavije, Petra Drnovice i Viktorie Zizkov.

Kao trener, uspješno je vodio od 2008. sedam klubova u prvoj češkoj ligi, a sa Slovanom Liberec je 2012. osvojio naslov prvaka Češke kao i sa Slavijom iz Praga 2017.

Od 2001. do 2009. obnašao je dužnost pomoćžnika izbornika Karela Brücknera, a zatim i Petra Rade. U tom je razdoblju Češka stigla do polufinala Eura 2004. te se plasirala na SP 2006.

"Naš je kratkoročni cilj jasan: stabilizirati momčad, uspostaviti sustav igre, izabrati igrače. Ukratko, raditi", rekao je kratko Silhavy čiji će jedan od pomoćnika biti bivši reprezentativni veznjak Tomas Galasek.

Jarolim je smijenjen nakon poraza od Rusije (1-5) u prijateljskoj utakmici. Prije tog poraza Česi su izgubili kod kuće od Ukrajine (1-2) u Ligi nacija. 

Silhavy će voditi Češku kao izbornik prvi put sredinom listopada u utakmicama protiv Slovačke i Ukrajine u Ligi nacija. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije