Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eurokup

Cedevita potopila Arku i izborila drugu pobjedu u skupini

Cedevita
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/5
17.10.2018.
u 22:55

Momčad španjolskog trenera Sita Alonsa je do pobjede došla prije svega odličnom obranom

U susretu trećeg kola B skupine Eurokupa košarkaši Cedevite su na gostovanju u Poljskoj pobijedili Arku iz Gdynije sa 78-61 upisavši drugu pobjedu u skupini.

Momčad španjolskog trenera Sita Alonsa je do pobjede došla prije svega odličnom obranom. Cedevita niti u jednoj četvrtini nije primila više od 20 koševa, a pitanje pobjednika je prelomila u zadnjoj dionici koju je dobila s 11 razlike.

>> Pogledajte kako su mladi košarkaši nakon osvojenog zlata zapjevali Lijepu našu u Novom Sadu

Cedevita je otvorila utakmicu serijom 4-0, a potom primila osam koševa u nizu. Poljaci su prvi pohvatali konce igre i koncem prve četvrtine imali su +7 (19-12), ali je prva četvrtina završila s pet koševa prednosti za poljski sastav (19-14). Cedevita je u drugoj četvrtini zaigrala bolje, nadoknadila je zaostatak, povela 29-24, da bi na poluvremenu imala dva koša prednosti (35-33).

Treća četvrtina je također otišla na stranu hrvatskog prvaka koji je u jednom trenutku imao i +8 (55-47). Na otvaranju posljednje četvrtine Cedevita je stigla i do tada najvećih +12 koševa prednosti (64-52) i već tada je bilo jasno kako je zagrebački sastav stigao do novih bodova. U posljednjih pet minuta utakmice igra domaćina se posve raspala, pa je Cedevita na koncu slavila sa 17 koševa razlike. 

Cedevitu su do pobjede predvodili Justin Cobbs s 13 koševa, dok su James Bell i Vitor Benite dodali po 12 koševa. Augusto Lima je zabio 10 koševa, dok je Ante Ramljak dodao sedam koševa i 11 skokova.

U domaćim redovima najefikasniji su bili bivši igrač Zadra Josh Bostic i bivši igrač Cibone i Zadra James Florence. Bostic je ubacio 17, a Florence 16 koševa.

Cedevita
1/7

U drugom susretu iz ove skupine Lokomotiv je u Kubanu očekivano pobijedio Tofaš 95-72 upisavši i treću pobjedu. Ruse su predvodili Dmitri Kulagin sa 16 i Vitali Fritzon s 15 koševa, dok su u redovima turske ekipe najefikasniji bili Baris Ermis s 13 i Jeff Withey s 10 koševa.

ALBA je na gostovanju pobijedila Limoges 102-93 uz 23 koša Rokasa Giedraitisa. 

Na ljestvici vodi Lokomotiv sa šest bodova, dok je ALBA i Cedevita imaju po pet bodova. Na začelju je Arka s tri poraza. 

U idućem kolu Cedevita će 24. listopada ugostiti ruski Lokomotiv.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije