Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HZJZ POMAŽE

Capak časti: Sportašima upola manje cijene testiranja na koronavirus

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 311 novih slučajeva zaraze
Davorin Visnjic/PIXSELL
07.11.2020.
u 12:00

Odluku o nižoj cijeni testiranja donijelo je Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) na inicijativu Ministarstva turizma i sporta, a s ciljem što veće pomoći sektoru sporta u doba pandemije koronavirusa, donio je u petak odluku o 50 posto nižoj cijeni testiranja na COVID-19 (RT-PCR) u odnosu na cijenu određenu Cjenikom Zavoda za testiranje na SARS-CoV-2 RT-PCR-3 ciljne sekvence.

Odluku o nižoj cijeni testiranja donijelo je Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Također, kako bi se još više olakšalo sektoru sporta u financiranju navedenih testova, Ministarstvo turizma i sporta dalo je uputu Hrvatskom olimpijskom odboru za otvaranje posebne stavke u dijelu Javnih potreba u sportu s koje će se sufinancirati testiranje te će odobriti prenamjenu neiskorištenih sredstava za tu svrhu.

Sukladno uputi, o načinu korištenja ove pogodnosti Zdravstvena komisija HOO-a izradit će poseban protokol, kaže se u priopćenju Ministarstva turizma i sporta. 

Ključne riječi

Komentara 1

HE
Hejterkojimrzisve
12:28 07.11.2020.

Od kad su sportasi u vecoj opasnosti od nas ostalih? Ti mladi, dobro iztrenirani ljudi koji virus gotovo i ne osjecaju? Zasto se njima ide u susret, a ostali, daleko vise ugrozeniji, moraju placati punu cijenu. Btw, da nam zdravstvovo funkcionira, testiranje za sve gradjane bi trebalo biti besplatno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije