Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Buffon: Oprez, s Mbappéom nema šale Polufinale Lige prvaka

Juventus' Gianluigi Buffon Soccer Football - Juventus v FC Porto - UEFA Champions League Round of 16 Second Leg - Juventus Stadium, Turin, Italy - 14/3/17 Juventus' Gianluigi Buffon Reuters / Stefano Rellandini Livepic Stefano Rellandini
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
22.04.2017.
u 16:30

Hrvatski nogomet bit će odlično zastupljen u polufinalu Lige prvaka, čak šestorica naših igrača je u momčadima koje su se plasirale među četiri najbolje u Europi, a u svakoj od njih imamo barem po jednoga, čime se još može pohvaliti samo Brazil. Tako je ždrijebom u Nyonu legendarni velški napadač Ian Rush “odlučio” da Real Madrid igra protiv Atlética, a Monaco će u prvoj utakmici ići na Juventus.


– Ovo je novi korak u našem dizanju prema vrhu i sada se svatko mora bojati Juventusa – rekao je Leonardo Bonucci nakon odlične utakmice protiv Barcelone. Juventus nema razloga za strah, s klubom iz Kneževine igrali su dva puta u elitnom natjecanju, 1998. godine u polufinalu te 2015. godine u četvrtfinalu, u obje utakmice Talijani su slavili.

Monaco autsajder

No, usprkos tome, Monaco je klub kojeg su se najviše bojali. Momčad s takvim mentalitetom najopasniji je protivnik – zaključio je Gianluigi Buffon uoči ždrijeba. 


Talijani znaju da je riječ o mladoj i talentiranoj momčadi koja nema što izgubiti, uz to najveća prijetnja bit će im mladi Kylian Mbappé koji je zabio pet golova u eliminacijskoj fazi natjecanja ove sezone, a zanimljivo je da na dan kada je on rođen, Buffon je upisao svoj 108. nastup za Parmu. Ali iako je Monaco oduševio, on ima najmanje šanse za finale. Real Madrid je uz Juventus, prvi favorit.

Gradski rivali u reprizi finala

U drugoj utakmici bit će prošlogodišnje finale. Otkako je Diego Simeone sjeo na klupu Atlético Madrida protiv gradskog rivala odigrali su 22 utakmice s omjerom 7-9 uz šest neriješenih utakmica, od toga, samo su se četiri puta susreli u Ligi prvaka gdje su tri puta stadion napustili poraženi, Real ih je izbacio 2014. godine u četvrtfinalu nakon dvije utakmice, a prošle sezone pobijedili su ih u finalu, uz ta tri poraza imaju i jednu izjednačenu utakmicu (0:0) iz 2015.


Prve utakmice polufinala na rasporedu su 2. i 3. svibnja, a uzvrati 9. i 10. svibnja. Finale Lige prvaka bit će odigrano 3. lipnja (20.45 sati) na Nacionalnom stadionu u Cardiffu, a domaćin na papiru u njemu bit će pobjednik dvoboja Monaca i Juventusa. U polufinalu Europske lige, 4. svibnja, sastaju se Ajax i Lyon te Celta i Manchester United.

>>Španjolci najavljuju senzacionalan transfer: Europski velikan želi dovesti Modrića!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije