Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POI Rio

Budetić: Velika je čast nositi hrvatsku zastavu

Paraolimpijske igre, otvaranje
Foto: Reuters/PIXSELL
1/12
08.09.2016.
u 08:52

"Očekivanja su velika. Na treningu je daljina koplja više nego zadovoljavajuća. Jedino se nadam da neće biti ozljeda ili bolesti," kazao je

Hrvatsku zastavu na otvaranju paraolimpijskih igara u Rio de Janeiru nosio je atletičar Branimir Budetić.

– Velika je čast i ponos nositi zastavu svoje zemlje na otvaranju ovako velikog natjecanja – kazao je 26-godišnji Budetić, dvostruki osvajač paraolimpijske medalje u bacanju koplja u kategoriji slabovidnih. Prije osam godina u Pekingu je osvojio srebro, a u Londonu 2012.  bio je treći.

Branimir je u Rio de Janeiro stigao kao aktualni svjetski i europski prvak te vlasnik svjetskog rekorda od 65,74 m.

– Dobro sam se pripremio. U puno sam boljoj formi nego što sam bio prošle godine uoči svjetskog prvenstva u Dohi na kojem sam osvojio zlato – dodao je.

Zadovoljan je pripremama koje je odradio sa svojim trenerom Antom Pavkovićem. 

– Očekivanja su velika. Na treningu je daljina koplja više nego zadovoljavajuća. Jedino se nadam da neće biti ozljeda ili bolesti – kazao je.

Budetić je jedan od najvećih hrvatskih aduta za odličje u Rio de Janeiru, posebice nakon svjetskog i europskog zlata.

– Nakon uspjeha na svjetskom i europskom prvenstvu svi imaju velika očekivanja. Dobro se nosim s pritiskom. Međutim, POI su svake četiri godine. Svatko tko je stigao u Rio de Janeiro nada se dobrom rezultatu. Ljudi se za ovo natjecanje pripremaju četiri godine. Možeš biti u sjajnoj formi, no sve određuje taj dan, ta minuta vašeg nastupa. Kako se osjećaš tog trenutka, jeste li hladne glave. Nadam se da će se sve poklopiti – kazao je na kraju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije