Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Povratak kući'

'Bude li sve po planu, Hrgović bi se krajem 2019. mogao boriti za svjetski naslov'

08.09.2018.
u 10:38

U glavnoj borbi večeri (negdje oko 22.20 sati) naš najbolji boksač Filip Hrgović borit će se protiv Amerikanca Mansoura za WBC-ov internacionalni naslov

Danas će se u Zagrebu održati boksačka priredba veličine i sjaja kakva se u Hrvatskoj dogodila jedino kada je Stipe Drviš u Puli osvojio naslov interkontinentalnog prvaka organizacije WBO.

Događaj nazvan “Povratak kući” ponudit će 10 borbi među kojima će biti i šestero hrvatskih boraca, a najzanimljivije od njih bit će one za naslove. A u glavnoj borbi večeri (negdje oko 22.20 sati) naš najbolji boksač Filip Hrgović borit će se protiv Amerikanca Mansoura za WBC-ov internacionalni naslov.

Sljedeća borba u prosincu

Budući da nam se činilo da je za prvi Hrgovićev nastup u Hrvatskoj primjerenija bila Cibonina dvorana, zapitali smo se zašto se htjelo da se sve organizira u Zagreb Areni. Odgovor nam je ponudio Željko Karajica, izvršni direktor njemačke TV kuće ProSiebenSat. 1, u ovoj priči glavni producent priredbe:

– Razgovarali smo puno o tome kako od Hrgovića izgraditi veliki brend i, kad imate viziju nečega velikog, onda morate i misliti na veliko. S tim ne želim reći da je Cibona za nas mala, no mi od početka želimo raditi veliko. Kad vidite plakate po gradu, našu medijsku prisutnost, svatko može naslutiti što bi to jednog dana mogli biti, mi se nadamo borbi za svjetski naslov, a do tada bismo željeli održati još pokoji Filipov meč u Hrvatskoj.

>>Pogledajte trening Filipa Hrgovića

Štoviše, pobijedi li Filip večeras Mansoura, i sljedeća njegova borba mogla bi biti u Hrvatskoj. Barem nam tako govori Nisse Sauerland, izvršni direktor Sauerland Promotionsa.

– Filipova sljedeća borba trebala bi biti u prosincu ove godine, a mi bismo voljeli da se i ona održi u Hrvatskoj.

No, kad bi Filip ovu borbu izgubio, onda bi se puno toga poremetilo u planovima oko njega.

– Pronaći protivnika za Filipa nije lak zadatak jer svi znaju tko je on i koliko je opasan. Doduše, jedan vrhunski američki teškaš nije znao tko je Hrgović pa je prihvatio borbu, ali kada je pogledao njegove borbe, kazao nam je: “Ja se nikad neću boriti s ovim vašim borcem, on je ubojica”. Sreća da taj meč nismo ni najavili i sreća da je ovom prilikom Mansour prihvatio nastup umjesto Škota Cornisha od kojeg je, rekao bih, dvaput opasniji protivnik.

Neki će reći da su ulaznice za ovu priredbu preskupe s obzirom na hrvatski standard, da je 110 kuna previše za najjeftiniju.

– Za nas je ovo novo tržište i mi smo se ovaj put rukovodili cijenama ulaznica za UFC, a naše su ipak povoljnije. No, to je nešto o čemu ćemo svakako razgovarati nakon ove priredbe na kojoj očekujemo od pet do šest tisuća gledatelja.

Pitali smo Nissea i za današnji Hrgovićev okršaj, kao i za buduće planove.

1/8

– Pobijedi li Mansoura, Filip bi trebao biti rangiran na rang-ljestvicama većine najjačih svjetskih federacija. Naš je plan da se Filip sljedeće godine bori pet puta, a bude li išlo sve po planu, možda bi se krajem 2019. mogao boriti za svjetski naslov. Naravno, nikad neće neki prvak poput Joshue ili Wildera reći “ja se želim boriti s Hrgovićem”, i zato se mi do njih moramo probiti na rang-ljestvicama, na mjesto izazivača. Zato se i borimo za ovaj WBC-ov naslov internacionalnog prvaka, da Filip uđe u prvih 15 boraca, a to je Wilderov pojas. No, da nama netko od prvaka i prije ponudi borbu, ja bih je odmah prihvatio jer toliko vjerujem u Filipa, no s tim bi se morao složiti i cijeli tim.

Je li Filip spreman za tako brzi uspon, pitali smo njegova menadžera Francuza Karima Bouzidija?

– S Filipom je teško ići sporo jer on se ne boji nikoga i nema preferencija kada su u pitanju protivnici. Štoviše, on stalno traži jače protivnike nego što ih dobiva, no mi smo tu, njegov tim, koji treba voditi računa i postupnosti i o tome da mu treba još vremena da se privikne na profesionalni boks. On bi sutra pristao na borbu s Wilderom, no ozbiljna karijera gradi se stubu po stubu.

Odličan tim ljudi oko sebe

Može li se učinkovitost njegovih šaka poremetiti pritisak. Jer, nije domaći teren uvijek prednost.

– On može biti tek malo tjeskoban zbog pritiska domaće publike, no on je čovjek na kojeg možete računati i napravit će svoj posao.

Što na dan borbe treba borcu da bi navečer dao najbolje od sebe?

– Mora biti opušten i sretan. Mora biti zadovoljan onim što je pojeo, imati oko sebe ljude koji su sretni što s njim rade. A mi upravo jesmo takav tim, od trenera, preko menadžera, do promotora koji se brine da u organizaciji priredbe sve štima – zaključio je menadžer Bouzidi.

Komentara 8

PA
Panac
13:40 08.09.2018.

Ako ga Hrga podcjeni i uđe u borbu "lako ćemo" ...tresnut će na pod

AN
AnteizmalogZGa
13:08 08.09.2018.

Filip će 100% pobijediti!!!!. To vam kaže jedan stari deda,koji zna što je šakanje.

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
12:58 08.09.2018.

Hrvati su uvijek bili predvodnica u boksu kako za bivše države tako i sada, uostalom zna se šta je Napoleon izjavio !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije