Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
S europskih terena

Brozović asistirao u Interovom remiju u Firenzi, PSG uvjerljivo do tri boda

Fiorentina - Inter
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
15.12.2019.
u 23:38

Brozović je odigrao cijeli susret za Inter, dok je Milan Badelj za domaći sastav igrao do 66. minute

U derbiju 16. kola talijanskog nogometnog prvenstva Fiorentina i Inter su u Firenzi odigrali 1-1, a domaći sastav je izborio bod golom u sudačkoj nadoknadi.

Inter je poveo već u osmoj minuti utakmice, a pogodak je zabio Borja Valero na asistenciju hrvatskog reprezentativca Marcela Brozovića.

Fiorentina - Inter
1/2

Hrvatski veznjak je uputio prekrasan pas Valeru koji je u zabio u donji lijevi kut. U nastavku susreta Inter je mogao razriješiti sve dvojbe oko pitanja pobjednika, no gosti su igrali previše pasivno. Kazna je stigla u trećoj minuti sudačke nadoknade kada je Dušan Vlahović zabio za 1-1 nakon brze kontre.

Brozović je odigrao cijeli susret za Inter, dok je Milan Badelj za domaći sastav igrao do 66. minute.

Roma je na Olimpicu pobijedila SPAL s 3-1 okrenuvši rezultat u drugom poluvremenu. SPAL je poveo u 44. minuti golom Andree Petagne iz kaznenog udarca, no domaćin je u nastavku okrenuo rezultat s tri gola, a strijelci su bili Lorenzo Pellegrini (53), Diego Perotti (66-11m) i Henrik Mhitarjan (83). Nikola Kalinić je za Romu zaigrao od 89. minute, dok Karlo Letica nije nastupio za goste.

U ranije odigranom susretu Juventus je u Torinu pobijedio Udinese s 3-1 vrativši se barem privremeno na vrh ljestvice Serie A.

Torinska "Stara dama" je sav posao obavila u prvom dijelu postigavši tri gola. Dva je zabio Cristiano Ronaldo (9, 39), a jednog Leonardo Bonucci (45+1). Do kraja susreta gosti su uspjeli tek ublažiti poraz, u četvrtoj minuti sudačke nadoknade zabio je Ignacio Pussetto.

Atalanta se nakon slavlja u Ukrajini protiv Šahtara i plasmana u osminu finala Lige prvaka nije uspjela oporaviti i poražena je na gostovanju kod Bologne s 1-2. Rodrigo Palacio (12) i Andrea Poli (53) zabili su za domaćine, dok je pogodak za momčad iz Bergama zabio Ruslan Malinovski (60). Mario Pašalić je igrao cijeli susret za Atalantu.

Milan je na San Siru ponovo razočarao odigravši tek 0-0 protiv Sassuola. Ante Rebić nije nastupio za domaći sastav.

U prvom nedjeljnom susretu Verona, koju vodi Ivan Jurić, i Torino su odigrali 3-3 nakon što je domaćin u posljednjih 20 minuta zabio tri gola. Torino je poveo golovima Cristiana Ansaldija (37, 61) i Alexa Berenguera (55), no Verona je uspjela iščupati bod. Strijelci su bili Giampaolo Pazzini (70-11m), Valerio Verre (77) i Mariusz Speinski (84).

Na ljestvici vode Inter i Juventus s po 39 bodova, dok je Lazio treći s 33 boda.

U susretu 18. kola francuskog nogometnog prvenstva PSG je bez suviše problema na gostovanju pobijedio St Etienne s 4-0.

Pobjedu francuskom prvaku donijeli su Leandro Paredes (9), Kylian Mbappé (43, 89) i Mauro Icardi (72). Pobjeda PSG-a mogla je biti i uvjerljivija, no Neymar je u 62. minuti promašio kazneni udarac.

Domaćin je od 25. minute igrao s igračem manje nakon što je isključen Jean Aholou.

Lyon je kiksao kod kuće izgubivši od Rennes s 0-1. Pogodak odluke zabio je Eduardo Camavinga u 89. minuti.

Identičnim rezultatom Strasbourg je na gostovanju pobijedio Bordeaux, a strijelac je bio Ludovic Ajorque u 11. minuti.

Na ljestvici vodi PSG s 42 boda, Marseille je drugi s 35 bodova, a Lille na trećem mjestu ima 31 bod.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije