Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKO PRVENSTVO Natko Zrnčić Dim osvojio brončanu medalju u superkombinaciji

Brončani Natko: Večeras je naša fešta!

09.02.2009.
u 11:52

Natko Zrnčić Dim treći je Hrvat, nakon Janice i Ivice Kostelića, koji se popeo na pobjedničko postolje Svjetskog prvenstva. Natko je nakon dvije iscrpljujuće utrke, nakon teških spusta i slaloma osvojio broncu!

- Ne mogu vam reći koliko sam sretan. Nisam ni sanjao da bi bi u Val d'Isereu mogao uzeti medalju - rekao je Natko koji se baš u francuskom skijalištu prije godinu dana u utrci Svjetskog kupa, u superkombinaciji, trećim mjestom prvi put u karijeri popeo na pobjedničko postolje.

- Da, to mi je mjesto barem zasad suđeno. Bilo je užasno teško, i u slalomu i spustu borio sam se s velikim rupama i mislim da sam odvozio najbolje što mogu - istaknuo je Zrnčić Dim kojem je puno pomogla i “naša “Snježna kraljica”.

Bila je to borba kakvu još nisam vidio - kazao je uspuhani Natko i dodao: - Večeras je naša fešta....

Kad je Ivica otišao iz Val d'Iserea, Janica Kostelić je rekla Natku Zrnčiću Dimu: “Ti si sad moj brat”.

- Bila je sa mnom na treninzima ali i na ogledu slalomske staze. Prenjela je na mene svoju energiju - uz osmjeh je pričao Natko koji je za samo stotinku bio bolji od četvrtoplasiranog Zurbriggena.

- Ovoga puta ja sam imao malo sreće - dodao je Natko.

Službeni je spiker utrku superkombinacije najavio riječima da “nedostaje jedan od najvećih favorita” jer je Ivica Kostelić zbog problema s leđima morao na terapiju u Hrvatsku. No, sa svojom spustaškom vožnjom Natko Zrnčić-Dim je dao naslutiti da bi i bez Ivice u superkombinaciji moglo biti dobrih vijesti za hrvatsko skijanje. Sa startnim brojem 16 Natko je osvojio 6. mjesto zaostavši za Svindalom 1.60 sekundi.

- Bilo je grbavica, a i vrlo se slabo vidjelo jer, kad sam ja vozio, bio je difuzno svjetlo. Skok mi je bio ukoso i predug. Na sreću, snaga me dobro služila, bio sam ko nov.

Razgovarajući o Natkovu nastupu u spustu, Vedran Pavlek zvučao je zadovoljnim, no perfekcionist u njemu ipak je imao nešto dodati:

– Natko je vozio odlično. Svindal i Miller su se obrušili, riskirali su. Natko je imao nijansu prostora za malo više rizika, no i ovo je za početak odlično. Bit će gusto jer iza Natka su jako nagurani.

Za vrijeme slaloma počeo je padati i snijeg i vidkjivost je bil dosta loša, no i u tekim uvjetima Zrnčić Dim je izdržao do kraja završivši iza Francuza Lizerouxa.

Pritisak koji nisu izdržali Grange, Miller i Theaux koji su izletjeli, a tek je Norvežanin Svindal uspio sjajnom vožnjom osvojiti zlato.

- Uh, znat ću proslaviti ovu medalju. Bit će to sjajna zabava - istaknuo je Natko.

I ostala dva hrvatska predstavnika, Ivan Ratkić i Tin Široki, izvrsno su odskijali slalomsku vožnju, te su ukupno superkombinaciju završili na 14., odnosno 15. mjestu.

Svjetsko prvenstvo u skijanju, superkombinacija, Val d'Isere, muški:

1. Svindal (Norveška) 2:23.00

2. Lizeroux (Francuska) + 0.90

3. Zrnčić-Dim (Hrvatska) +1:58

4. Zurbriggen (Švicarska) +1.59

5. Fill (Italija) +1.96

...

14. Ratkić (Hrvatska) +3.68

15. Široki (Hrvatska) +4.11

Jutro i večer u val d'isereu

Natko na pressici (video):
- 2005. godine sam ovdje imao prve uspjehe, pa ponovno lani treće mjesto u kombinaciji, a sad su mi se snovi ostvarili i sretan sam. Bio je težak spust - s puno rupa i mračno. Slalom je također bio jako težak. Samo sam htio izvoziti ispravno.

* Ivica te je opisao kao nekog tko je jako uporan. Opiši nam malo svoj stav. Moraš biti brz, izlagati se riziku?

- Skijanje je borba i rizično je. Treba ti velika vještina, izdržavanje brzine i teški potezi ... Koje je bilo pitanje? Da opišem? Osjećam se dobro, sretan sam. Ne vjerujem da ću biti među trojicom najboljih u nekim natjecanjima, još sam mlad, a konkurencija je jaka i ponosan sam što sam ta generacija.

* Ivica je rekao kako si sjajan član ekipe. Kako funkcionirate?

- On je sjajan skijaš i vođa ove male ekipe iz Hrvatske. Žao mi je što nije ovdje, zbog problema s leđima. Uvijek smo zajedno na utrkama, šteta je što nije tu. Informacije koje dobivam od njega mi puno znače, jer je sjajan skijaš koji je sve osvojio i drago mi je da smo dobar tim.

* Jesi li razočaran nakon spusta, je li ti teško bilo naći motivacije?

- Imao sam veliki pritisak pred spust, bio sam umoran od treninga, nisam imao snage. Nakon dana odmora, uspio sam na kombiniranom spustu bolje voziti, zaključio je u video Zrnčić-Dim.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije